Københavnske kirker fuldt bookede til påskemiddage

Et stigende antal kirker holder påskemiddag. Det skaber en ny tilknytning til kirken, vurderer forsker.

Når påsken skal markeres, vælger et stigende antal københavnere at komme til påskemiddag i kirken.

Flere kirker i Københavns Stift dækker nemlig op med dug og servietter i kirkerummet og inviterer menigheden til rødvin og lammesteg.

Det skriver DR P4 København.

I år er det to tredjedele af alle kirker i stiftet, nemlig 70 kirker, der holder påskemiddag og flere kirker er allerede fuldt bookede.

Det viser optælling fra Københavns Stift, der også fortæller, at tendensen er den samme i resten af landet.

En af dem, der glæder sig til middagen er Natascha Nykjær, som skal til middag i Anna Kirke på Nørrebro. 

- Jeg synes bare, der giver så meget. Man sidder i kirkerummet ved et langbord og hører om påskens budskab sammen med en masse andre mennesker, og der er bare sådan en stilhed, ro og fordybelse, siger hun til DR P4 København.

Og det er også fordybelsen i påskens budskab, som sognepræst Rasmus Nøjgaard mener, er årsagen til, at folk kommer i hundredvis til kirkernes påskemiddage.

Han holder selv middag i sin kirke, Skt. Jakobs Kirke på Østerbro og synes generelt, at arrangementer som disse er den rigtige vej at gå for folkekirken.

- Det er en god ide at finde på nye initiativer, der kan kaste lys over det her ældgamle, men også spritlevende budskab om næstekærlighed, syndernes forladelse og det, at der er håb for os alle, siger Rasmus Nøjgaard til DR P4 København.

Og at kirkerne i disse år går nye veje, for at få danskerne med i det kristne fællesskab har generelt medvind. Det vurderer Marie Vejrup, der er leder på Center for SamtidsReligion ved Aarhus Universitet.

- Kirkerne har generelt stor succes med at lave nye aktiviteter for medlemmerne, som bliver udviklet med inspiration fra samfundet rundt om og fra folkekirken. Og aktiviteterne har ofte et sanseligt aspekt; nemlig at det er noget med musik eller at man spiser sammen, siger Marie Vejrup Nielsen til DR P4 København.

Der er dog ikke noget, der tyder på, at folk bliver mere troende af de populære påskemiddage. Men de bliver mere glade for kirken, siger hun. 

- Det er med til at udvide tilknytningen, som den er lige nu. Men det er ikke sikkert at folk føler sig forpligtede på at blive ved med at være medlem af kirken, bare fordi de har haft en god oplevelse i kirken med eksempelvis en påskemiddag, siger Marie Vejrup.

Og en af dem, der mener, hun får en stærkere tilknytning til folkekirken er Natascha Nykjær, som ser frem til skærtorsdag.

- Jeg glæder mig helt vildt til, at jeg skal derover igen i år. Og jeg tænker, selvom du ikke er kirkevant, så er det bare en kanongod oplevelse, siger hun.

/ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik