Københavnske børnehaver går fri af besparelser, lover borgmester

Forældre og pædagoger frygter besparelser på børneområdet i de Københavnske daginstitutioner, men der skal ikke spares - overhovedet, lover Københavns børne- og ungdomsborgmester.

Landsforeningen for Socialpædagoger (LFS), har sammen med Børne- og ungdomspædagogernes Landsforbund (BUPL), og Københavns Forældre Organisation samt flere hundrede forældre indkaldt til en stor demonstration foran Københavns Rådhus næste onsdag.

quote Jeg vil gerne slå helt fast, at der kommer ikke nedskæringer på normeringerne på i københavnske daginstitutioner

Jesper Christensen, Børne- og ungdomsborgmester i København, Soc.dem.

Årsagen er, at Københavns Kommune tidligere har lagt op til besparelser på børneområdet i omegnen af 90 millioner kroner, og forældre og pædagoger i Københavns Kommune frygter konsekvenserne i daginstitutionerne.

Men nu lover børne- og ungdomsborgmester Jesper Christensen (S), at frygten er helt og aldeles ubegrundet.

- Jeg vil gerne slå helt fast, at der kommer ikke nedskæringer på normeringerne på i københavnske daginstitutioner, siger han til TV 2 Lorry og uddyber:

- Så forældre og pædagoger kan være helt rolige i forhold til, at den budgetforhandling, vi går i gang med nu, betyder nedskæringer på normeringer. Det gør det ikke. Der kommer ikke nedskæringer på normeringerne i de københavnske daginstitutioner, hverken i år eller næste år, siger Jesper Christensen.

Kontant udmelding forud for budgetforhandlinger

Udmeldingen fra borgmesteren falder, dagen før forhandlingerne om næste års budget skal forhandles.

Alligevel ryster Jesper Christensen ikke på hånden.

- Det er noget af det vigtigste for en kommune at løse, og nu har vi heldigvis fået en regering, som er enig med os i, at når der kommer flere børn og flere ældre, så skal pengene også følge med, siger han til TV 2 Lorry.

Tidligere besparelser gør fortsat ondt

Københavns Kommune har svunget sparekniven før, og sidste år resulterede kommunens besparelser på 30 millioner kroner i, at daginstitutionerne blev holdt lukket i tre uger af sommerferien.

Et bredt flertal af københavnske politikere ønskede, at børnepasningen blev samlet i færre institutioner.

Det skabte heftig debat blandt især forældre, som ville være nødsaget til at aflevere deres børn i en fremmed institution.

Dengang udtalte Jesper Christensen, at alternativet til feriepasning ville være at skære ned på bemandingen resten af året, men denne gang kommer der ikke nogle nedskæringer på børneområdet i daginstitutionerne i Københavns kommune, fastslår borgmesteren.

- Det her er forhåbentlig starten på, at vi ikke skal leve med, at smørret lige så langsomt bliver smurt tyndere og tyndere ud på brødet, siger børne- og ungdomsborgmesteren til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik