Københavnsk restaurant vinder flot pris for årets gris

14 restauranter dystede i dag om, hvem der kunne lave den bedste ret med gris.

Der var gris på gaflen, da Hotel - og Restaurant Skolen i Valby mandag dannede ramme om kokkekonkurrencen 'Årets ret med gris 2018'.

Ud af de i alt 14 restauranter, der deltog, var hele seks af dem fra TV 2 Lorrys sendeområde. En af dem var Restaurant Barr fra Christianshavn, hvor medejer og køkkenchef Torsten Schmidt og hans kokkehold havde travlt i køkkenet.

De skulle nemlig lave intet mindre end 11 serveringer til dommerpanelet. Retten bestod af revelsben fra Lyø severet med tykke pandekager - en hyldest til en gammel regional ret fra den sydfynske ø, som Torsten Schmidt havde givet sin egen personlige fortolkning.

Torsten Schmidt havde travlt i køkkenet.
Torsten Schmidt havde travlt i køkkenet.
Foto: TV 2 Kosmopol

Det var dommerpanelet så begejstret for, at de endte med tildele Torsten Schmidt førstepladsen og de 30.000 kroner, der fulgte med.

- Jeg er utrolig glad og lidt stolt på holdets vegne på Barr. Vi blander historie, håndværk, gode råvarer og humor. Måltidet er noget socialt - noget vi kan være fælles om, og det budskab åbenbart er gået rent ind, sagde en glad Torsten Schmidt til TV 2 Lorry.

Dommerne var ellevilde med Torsten Schmidts ret, der bestod af revselsben fra Lyø serveret med tykke pandekager. 
Dommerne var ellevilde med Torsten Schmidts ret, der bestod af revselsben fra Lyø serveret med tykke pandekager. 
Foto: TV 2 Kosmopol

Det er Landbrug & Fødevarer som stod bag arrangementet, der for sjette år i træk satte fokus på grisen som råvare.

- Det gør vi for at sætte fokus på, hvor meget grisen kan. Det er meget mere end hverdagsmad. Det er også noget, som bruges til fin gastronomi. Og vi oplever en stigende interesse fra restauranters side for at indstille retter og deltage i konkurrencen, siger Mette Gammicchia, markedschef hsos Landbrug & Fødevarer, til TV 2 Lorry.

Grisen skal være ramme for retten

Over 20 restauranter med gris på menuen har været indstillet til konkurrencen af enten dem selv eller deres gæster.  Herefter var 14 restauranter blevet udvalgt til den endelige konkurrence af et dommerpanel bestående af blandt andre af Francis Cardenau, Søren Selin Bo Bech.

- Det, der er vores opgave, det er jo at prøve at finde en ret, der er interessant. Interessant på den måde, at der er nogle gode smage, hvor grisen er rammen for retten, siger Bo Bech, som mange kender fra Restaurant Geist og tv-programmet 'Med kniven for struben'. 

Dommerne tog godt for sig af de mange lækre retter med gris.
Dommerne tog godt for sig af de mange lækre retter med gris.
Foto: TV 2 Kosmopol

Gælder hverken penge eller prestige

Restaurant Barr fik hele 165 point af dommerne, hvilket var 20 point mere end andenpladsen, som gik til Rastaurant Vollmers fra Malmø.

For Torsten Schmidt er det dog hverken penge eller prestige, der har fået ham til at deltage i konkurrencen.

- Det er faktisk mest hyggeligt ved at være med i sådan en konkurrence. Det er faktisk at hædre sådan en god råvare som gris. Man ser ikke gris så tit på restauranter mere, så det er hyggeligt at lave det, siger Torsten Schmidt.

Nedenfor kan du se et tv-indslag om dagens kokkekonkurrence. 

Åretes ret med gris 2018 blev i dag afholdt på Hotel - og restaurant skolen i Valby.  Med i konkurrencen var hele seks restauranter fra TV 2 Lorrys sendeområde ud af de i alt 14 deltagere.  En af deltagerne, som du møder her i indslaget, er Torsten Schmidt fra Restaurant BARR i København.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik