Københavnsk museum jubler: Vinder fornem europæisk pris

Designmuseum Danmark har modtaget en af den internationale museumsverdens fineste priser.

Selv kalder de den - museernes Oscar! Designmuseum Danmark har vundet DASA Award, som anses for at være en af museumsverdens fineste priser. 

"Vi er utrolig glade for at være i selskab med så mange dygtige europæiske institutioner. At vi nu kan hente DASA-prisen med hjem til Danmark er en påskønnelse af vores medarbejderes og samarbejdspartneres store indsats for at udvikle formidlings- og undervisningstilbud til helt nye og bredere målgrupper end de, der traditionelt har besøgt museet," udtaler museumsdirektør Anne-Louise Sommer i en pressemeddelse. 

Museet har ifølge juryen gjort museumsoplevelsen mere publikumsvenlig og gjort meget for at tiltrække nye målgrupper - og det er nogle af årsagerne til at netop Designmuseum Danmark vandt. 

"Designmuseum Danmark er et levende og fremsynet museum, der har til formål at placere design i centrum af det levede liv. Museet har med sin nye strategi udviklet sig fra at være et traditionelt museum til et, der er relevant for det 21. århundrede, og som i dag tiltrækker besøgende i alle aldre og fra alle samfundslag. Med vægt på excellence og livslang læring udgør museet en værdig vinder af årets DASA Award,” skulle juryen ifølge pressemeddelelsen have udtalt. 

Designmuseum Danmark vil bruge prisen til at fortsætte arbejdet med nuværende og nye tilbud, herunder at overveje, hvordan man kan udvide med flere kvadratmeter for at imødekomme den stærkt voksende interesse fra besøgende og undervisningsinstitutioner. Designmuseum Danmarks besøgstal er nemlig på få år femdoblet. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik