Københavnsk konditor kvalificeret til VM i chokolade

Tor Stubbe fra restuarationsvirksomheden Bojesen har kvalificeret sig til verdensmesterskaberne i chokolade, der afholdes i Paris.

De uofficielle verdensmesterskaber i chokolade bliver endnu en gang med dansk deltagelse. Tor Stubbe har sammen med resten af sit team kvalificeret sig mesterskaberne, der afholdes hvert andet år.

i 2015 blev Tor Stubbe nummer fem til arrangementet, der officielt hedder World Chocolate Masters, men til næste år er der mulighed for at forbedre det resultat, når verdensmesteren skal findes til oktober i Paris.

quote Jeg vil tro, jeg har brugt over 1000 timer på det, så det er meget krævende.

Tor Stubbe, Kommende VM-deltager & Chefkonditor, Bojesen

- Det er dejligt at være kvalificeret, for det er virkelig noget, man bruger enormt meget tid på. Jeg vil tro, jeg har brugt over 1000 timer på det, så det er meget krævende, siger Tor Stubbe, der kvalificererde sig til VM gennem de nordiske og baltiske mesterskaber.

Til daglig arbejde han som chefkonditor i Bojesen, der bl.a. leverer til Tårnet på Christiansborg, konferencer og middage på Axelborg og i Experimentarium.

- Vi er utrolig stolte af Tor, og det er et privilegium som restauratør at have én af verdens bedste konditorer til at lave vores desserter og kager. Det betyder, at vi kan give vores gæster en helt unik oplevelse, når de besøger os, siger Rasmus Bo Bojesen, stifter og udviklingsdirektør i Bojesen, der også sælger mad ud af huset som catering.

Tor Stubbe er såkaldt chokolatier, og til VM skal han dyste mod 23 andre fra hele verden over de tre dage, hvor arrangementet strækker sig. Bl.a. har der alene i Frankrig været kvalifikationsrunder, fordi landet har så mange dygtige konditorerer.

quote Vi er utrolig stolte af Tor, og det er et privilegium som restauratør at have én af verdens bedste konditorer til at lave vores desserter og kager.

Rasmus Bo Bojesen, Stifter & Udviklingsdirektør, Bojesen

- Jeg tror på vores chance, men de andre er alle super dygtige. De er virkelig nogle dygtige konditorer, som er sindssygt dygtige, siger han.

World Chocolate Masters er chokoladens svar på Bocuse d'Or, der er den mest prestigefyldte kokke-konkurrence indenfor gastronomi.

Årets tema er Futropolis, hvor deltagerne skal fortolke fremtidens chokolade med fokus på storbyen. 

Udover sig selv har Tor Stubbe et hold på tre andre til at hjælpe sig med at udføre de forskellige opgaver - for der skal noget lidt andet til at udføre de 7-8 opgaver til VM, end hvad man kan se deltagerne udføre i Den Store Bagedyst.

- Jeg havde aldrig klaret det her alene. De her opgaver er så enormt tidskrævende, men også meget økonomisk tunge - så hvis ikke jeg vil blive en halv eller en hel million kroner fattigere, skal der findes nogle sponsorer nu, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik