Københavnsk Formel 1-drøm i kamp med tiden

Hvis Formel 1 skal til København i 2020, skal en afgørende deadline overholdes allerede i de kommende måneder.

Det er ikke småting, der skal falde på plads i de kommende måneder, hvis Formel 1 i København skal blive en realitet i 2020.

Ifølge Helge Sander, der er idémand og initiativtager til racerløbet i den fornemmeste klasse i København, skal et afgørende tilbud på lejeudgifter til tribuner og tilskuerpladser hos en tysk leverandør underskrives allerede i august måned.

- Det, der presser os, er det tilbud på 107.000 tribunepladser. Det kan udbyderen ikke holde oppe til senere end efter sommerferien. Derfor er udgangen af august på en eller anden månde et kardinalpunkt for os, siger Helge Sander til BT. 

Det stort opslåede Formel 1-projekt fik ellers uventet medvind, da Københavns Borgerrepræsentation med et snævert flertal besluttede at se nærmere på muligheden for at afvikle et Formel 1-løb i Københavns gader.

Derfor arbejder initiativgruppen nu intenst på at blive klogere på finansieringen af det store projekt.

Indtil videre er der lagt op til, at motor-eventyret skal finansieres gennem både offentlige og private midler. Den model står fortsat ved magt, selvom der venter en færdigforhandling med både regeringen og private investorer.

Samtidig skal banens endelige design fastlægges endeligt, og naboerne til den kommende rute skal i offentlig høring blandt de københavnere, der vil opleve racerbilerne på deres gader og stræder. 

I alt lyder den forventede pris for racerløbet i København på 3-500 millioner kroner, men selvom beløbet kan lyde svimlende for de fleste af os, er det langt fra prisen, der skræmmer Helge Sander.

- Det er Lars (Seier, red.), der har kompetencen og kontakterne. Jeg hæfter mig ved, at han ser glad og tilfreds ud. Når han gør det, er jeg det også. Men lige nu er det svært at komme videre, før vi ved, hvor meget der skal findes (hvor meget der betales af stat og private, red.). Men Lars har styr på det, siger Helge Sander til avisen.

Samme indstilling har styrmanden, når det gælder kontakten og kontrakten med organisationen Formel 1.

- Kemien er så god, at jeg ikke er i tvivl om, at Formel 1 gerne vil skrive under. Den del er jeg ikke nervøs for. Ser man i Formel 1s lukkede papirer, så står der København i 2020. Men det er klart, at der skal laves en aftale, før det er en realitet. Det betyder dog, at vi ikke er så pressede af Formel 1 for at få et svar, siger han til BT.

Artiklen er opdateret d. 28. marts. Det er præciseret hvad borgerrepræsentationen har besluttet


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik