Københavns Universitet: 5 timer til at bedømme et speciale

Københavns Universitet vil sætte tiden til at bedømme et speciale ned fra 10 til fem timer. Censorformænd kalder det skandaløst.

Det Humanistiske Fakultet på Københavns Universitet (KU) har besluttet at halvere den tid en censor har til at bedømme et speciale. Normen skal reduceres fra ti til fem timer. Det skriver Magisterbladet.

Flere censorformænd er bekymrede over udviklingen. Blandt andet Anders Østergaard, der er censorformand for dansk advarer mod halveringen af bedømmelsestiden, som han mener, vil have store konsekvenser for kvaliteten.

- Jeg synes reduceringen er skandaløs. Det er en massiv forringelse, og specialet er kronjuvelen i studiet. Jeg tror mange censorer vil sige, at man simpelthen ikke kan forsvare at bedømme et speciale med den tidsnorm, siger han til Magisterbladet.

"Alle reduktioner er forringelser"

Dekanen for Det Humanistiske Fakultet, Ulf Hedetoft, svarer i en mail til Magisterbladet, at han gerne ville have givet mere bedømmelsestid, men at området må bidrage på grund af regeringens sparekrav til universiteterne.

I alt har fakultet lavet besparelser for mere end 160 millioner kroner, hvilket svarer til en fjerdedel af deres ordinære bevillinger oplyser Ulf Hedetoft, som henviser til regeringens krav om at skulle spare ekstra to procent hvert år fra 2016 til 2019.

- Alle reduktioner er forringelser, men vi skal jo finde besparelserne et eller andet sted - eller rettere mange steder, sådan at en flerhed af områder bidrager, siger Ulf Hedetoft.

Det er dog ikke kun censorformændene der er bekymrede. Også hos Dansk Magisterforenings studerende er man uforstående over for nedskæringen.

- Jeg tror ikke man til fulde kan læse, forstå og bedømme et speciale på fem timer. Det gør mig bekymret for kvaliteten af bedømmelsen og de studerendes retssikkerhed, siger Lea Friedberg, forkvinde for Dansk Magisterforenings studerende til Magisterbladet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik