Københavns politi: Flere interessante henvendelser i drabssag

Københavns Politi gentager opfordringen til at henvende sig, hvis man sidder inde med viden.

Efterforskningen kører på højtryk i sagen om 16-årige Servet Abdija, der mandag aften blev skuddræbt og fundet i en gård ved Ragnhildsgade på ydre Nørrebro. 

Indtil videre har politiet fået 112 henvendelser i sagen.

- Dem er vi rigtig glade for, men vi vil gerne have endnu flere, lyder opfordringen fra Hans Erik Raben, efterforskningsleder ved Københavns Politi. 

quote Unge mennesker skal ikke gå med den her knude i maven. De skal tale med en voksen.

Hans Erik Raben, Efterforskningsleder, Københavns Politi

Politiet har tidligere været ude og bede unge, der sidder inde med viden, om at henvende sig. Og den opfordring gentager de nu.  

- Ud fra vores efterforskning og arbejde i miljøerne kan vi se og har været vidende om, at der er nogle unge mennesker, som ved mere om det her, end hvad godt er. Der er måske nogle unge mennesker, der går med en knude i maven og har en helt konkret viden om, hvem er gerningsmanden, og hvad er baggrunden for det her. Vi vil meget gerne tale med de her unge mennesker, siger efterforskningsleder Hans Erik Raben. 

"Unge skal ikke gå med en knude i maven"

Hans Erik Raben understreger, at politiet allerede har talt med en del af de unge.

- Men det er ikke alle, der kommer af sig selv, så der er også nogen, vi selv skal ud og opsøge. Som jeg meldte ud forleden: Unge mennesker skal ikke gå med den her knude i maven. De skal tale med en voksen, siger Hans Erik Raben og uddyber:

- Det kan være deres forældre, klubmedarbejder, det kan være pædagoger i klubben. De skal have hjælp, de her unge mennesker, og derfor skal de også gå til politiet, for vi er også gode til at hjælpe. 

Ramt tæt på: Ikke et tilfældigt offer

quote Gerningsmanden har vidst, hvem det er, man er gået efter.

Hans Erik Raben, Efterforskningsleder, Københavns Politi

Politiet bekræfter efter obduktionen, at den dræbte er ramt af seks skud, men vil ikke på nuværende tidspunkt komme nærmere ind på, hvor eller hvordan han er ramt. 

- Han er blevet ramt tæt på. Det er endnu for tidligt at sige hvor tæt på, fortæller efterforskningsleder Hans Erik Raben. 

Dog bekræfter Københavns Politi antagelsen om, at Servet Abdija ikke var et tilfældigt offer.

- Gerningsmanden har været så tæt på, at man ikke er i tvivl om, hvem det er, man står overfor. Og det bekræfter også vores antagelse, som jeg tidligere har meldt ud: Det er ikke et tilfældigt offer. Gerningsmanden har vidst, hvem det er, man er gået efter, lyder det fra Hans Erik Raben.  

Politiet fortæller fredag middag, at de fortsat arbejder bredt og ikke forfølger én teori indtil videre. 

- Vi er ikke så kloge endnu, at vi kun går i én retning, siger Hans Erik Raben.

Dog udelukker han, at det har med bandekonflikten at gøre. 

- Motivet skal findes andetsteds, lyder det.

Se hele interviewet med Hans Erik Raben her:

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik