Københavns Lufthavn rammes af strejke i Lufthansa

Pilotstrejke får Lufthansa til at aflyse knap 900 afgange. 100.000 passagerer ventes at blive påvirket af strejke onsdag.

I Københavns Lufthavn er er otte Lufthansa-afgange onsdag aflyst, mens seks ankomster ikke bliver til noget.

Det fremgår af Lufthansas hjemmeside.

Afgange fra København til og fra Frankfurt fløjet af Lufthansa er aflyst dagen igennem. Også de fleste afgang til München er aflyst.

Aflysningerne skyldes en omfattende pilostrejke i det tyske luftfartsselskab. Strejken betyder, at hver tredje af Lufthansas flyafgange onsdag bliver aflyst, skriver Reuters.

Strejken forventes at fortsætte torsdag, og den tyske pilotforening meddeler, at samtlige korte og lange afgange fra tyske lufthavne vil blive påvirket. 

I alt 876 afgange er onsdag blevet aflyst af det tyske luftfartsselskab. Omkring 3000 afgange skulle have fløjet rejsende til og fra verdens lufthavne. Det antal er onsdag barberet ned til 2124, meddeler Lufthansa.

Piloter i det tyske flyselskab strejker, fordi de er utilfredse med lønnen. Strejken kommer efter et nyt sammenbrud i forhandlingerne. Det er arbejdsnedlæggelse nummer 14 siden april 2014.

Lufthansa kæmper som flere andre i branchen med at overleve konkurrencen fra lavprisselskaber og fra de store flyselskaber i Mellemøsten.

Det er ikke kun piloterne, som har strejket de senere år hos det store tyske selskab. Også kabinepersonalet i Lufthansa har strejket og krævet bedre forhold.

Lufthansa oplyser på sin hjemmeside, at selskabet vil hjælpe personer, der har billet til en af de aflyste afgange, med at finde plads på andre fly.

Du kan se kommentar fra Henrik Jørgensen øverst i artiklen. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

rørledning banedanmark

playHer bliver et kilometerlangt kabelrør bugseret gennem København i kæmpe manøvre

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

Tårnby

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere