Københavns Kommune vil stoppe metroens klagende naboer

Københavns Kommune vil forstumme metrobyggeriets klagende naboer, skriver DR Nyheder.

En gruppe naboer til metrobyggeriet ved Marmorkirken i København har gennem deres støj-klager til Natur- og Miljøklagenævnet bremset Metroselskabets planlagte døgnarbejde på byggepladsen, fordi klagerne har fået opsættende virkning.

Men den situation kan metrobyggeriets medejer Københavns kommune, der samtidig er miljømyndighed, undgå hvis byggeriet reguleres efter en såkaldt forskrift i stedet for et påbud, som er tilfældet i dag. Det vurderer Københavns kommunes eksterne juridiske rådgiver, advokatfirmaet Plesner, i et notat.

"Ved at regulere metrobyggeri i Kommunen gennem en forskrift, vil man således kunne forhindre at metrobyggeriet udsættes for stop-and-go som følge af den opsættende virkning af klager og usikkerheden om, hvorvidt denne opsættende virkning kan afskæres" skriver advokaterne.

Ifølge professor i miljøret fra Aarhus Universitet Ellen Margrethe Basse, kan advokaternes rådgivning til Københavns kommune have det overordnede formål at begrænse naboernes interesser.

Er det tilfældet, vil det være usagligt, mener hun. Københavns kommune må ikke bruge sine egne interesser som medejer af metroselskabet som grundlaget for at udstede nogle generelle forskrifter med det formål at komme ud af den situation, byggeriet er havnet i.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Vedat

playSætter telefoner i stand og forærer dem væk: "Ingen skal mangle det, jeg manglede"

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

Den Sønderjyske By

Omdiskuteret og langvarig boligsag kommer nu for retten

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere