Distortion 2013 Foto: Marcus Andreassen

Københavns Kommune til Distortion: Der er os eller Uber

Skal musikfestivalen Distortion forsat have støtte fra Københavns Kommune, så skal de droppe støtte fra kørsels-tjenesten Uber.

I fredags berettede TV 2 Lorry om Distortions sponsorskab med den kontroversielle taxaservice Uber. Partnerskabet faldt ikke i god jord hos politikerne i Københavns Borgerrepræsentation, der straks rettede skarp kritik mod gadefestivalen.

- Det er jo klart, at vi ikke kan give et stort tilskud til festivalen Distortion, eller tilladelse til at afvikle den, hvis de (Uber, red.) ikke overholder den lovgivning som er i landet, eller de løn- og arbejdsvilkår, der skal være, for at vi kan give et tilskud, sagde Kultur og Fritidsborgmester i Københavns Kommune, Carl Christian Ebbesen til TV 2 Lorry i fredags.

Her lovede politikerne handling på området, da særligt en verserende retsag mod taxatjenesten Uber ikke klinger med Københavns Kommunes linje om tilskud til Distortion.

Du kan se hele indslaget fra TV 2 Lorrys nyhedsudsendelse i fredags herunder:

02:32

Distortion har nemlig fået det omstridte taxaselskab Uber som samarbejdspartner side om side med Københavns Kommune. Og dét får nu flere partier på Københavns Rådhus til at reagere.

Luk video

I dag tog Københavns Kommune konsekvensen heraf, og lod på et møde arrangørerne af gadefestivalen vide, at det er dem eller Uber. Det skriver P4 København.

Carl Christian Ebbesen er således utilfreds med, at kommunen står listet side om side med det kontroversielle firma Uber som sponsor.

- Så er det op til Distortion selv at finde ud af, om de vil have støtte fra Københavns Kommune, eller om de hellere vil søge og finde deres penge andre steder, siger han til P4 København.

Vælger Distortion ikke at sløjfe samarbejdet med omdiskuterede Uber, så bliver det også uden støtte fra Københavns Kommune fremover.

- Jeg kan ikke blande mig i det rent juridiske, men jeg kan meddele Distortion, at jeg ikke bakker dem op, hvis de fortsætter et samarbejde med Uber, siger Carl Christian Ebbesen til P4 København.

I morgen, tirsdag, begynder retssagen mod seks uber-chauffører, som er sigtet for ulovlig taxakørsel. De står til en bøde på 5.000 kroner.

Københavns Kommune støtter musikfestivalen med 1,4 millioner kroner.