Københavns Kommune standser Tivolibyggeri

Tivoli trodsede Københavns Kommunes standsningspåbud, da de torsdag aften hejste dele til Tivolis kommende forlystelse ind i haven.

Københavns Kommune og Tivoli er blevet lidt uenige om, hvad Tivoli måtte, da de sent torsdag aften spærrede trafikken på H. C. Andersens Boulevard for at hejse en del af havens nye forlystelse på plads. 

Trods et mundtligt standsningspåbud fra Københavns Kommune, som blev meddelt Tivoli den 20. januar hejste Tivoli alligevel dele af den nye forlystelse ind over hegnet til haven. Derfor undersøger Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning nu, hvad det kan få af konsekvenser.

- Vi kan konstatere, at Tivoli torsdag aften har hejst et tårn og siden fortsat arbejdet på en ny forlystelse, som ellers er omfattet af standsningspåbud. Derfor undersøger vi nu, hvad overtrædelsen skal have af konsekvenser, mens vi igen har sørget for at stande arbejdet, siger serviceområdechef i Teknik- og Miljøforvaltningen Anne-Sofie Degn i en pressemeddelelse.

Forvaltningen førte fredag straks tilsyn på stedet, hvor man kunne konstatere, at Tivoli har ageret på baggrund af en tilladelse til transport af tårnet gennem byen, men uden den fornødne VVM-tilladelse og byggetilladelse.

Som følge af overtrædelsen har kommunen nu skærpet kontrollen med byggeriet, så der ikke sker flere overtrædelser. Ifølge Anne-Sofie Degn kommer sagen som en overraskelse for kommunen:

- Tivoli er en professionel virksomhed, og det er ikke første gang, den står foran at opføre en ny forlystelse. Derfor kommer det også bag på mig, at Tivoli tilsyneladende har ignoreret et standsningsforbud og ladet tårnet opføre, især da man i første omgang efterkom standsningspåbuddet, siger Anne-Sofie Degn.

Tivoli: Vi havde fået dispensation

Tivoli startede samlingen af den nye forlystelse Fatamorgana for to uger siden, Ifølge Tivoli skete det på baggrund af en dispensation fra Teknik- og miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Men den 19. januar trak Københavns Kommune imidlertid dispensationen tilbage, og fredag den 29. januar modtog Tivoli et standsningspåbud:

 - Vi undrer os over man kan trække en dispensation tilbage, når størstedelen af forlystelsen er leveret og monteret, siger Dorthe Weinkouff Barsøe, some r Underdirektør for Brand og kommunikation i Tivoli.

Ifølge Tivoli havde man været i løbende dialog med Københavns Kommune op til monterringen, der fandt sted torsdag aften:

- Vi er ærgerlige over processen, men følger naturligvis standsningspåbuddet som vi har modtaget i dag. Påbuddet gælder selve forlystelsen og ikke det omkringliggende arbejde. Vi ser frem Kommunens endelige godkendelse og glæder os til at præsentere en ny spændende forlystelse, der naturligvis lever op til Kommunens miljøkrav og ønsker om mindre miljøpåvirkning end den forlystelse der erstattes, lyder det fra Tivoli fredag aften. 

Forlystelse skal i partshøring

Standsningsforbuddet og det skærpede eftersyn sker samme dag, som en partshøring angående forlystelsen sendes ud til godt 1000 berørte parter. Center for Miljøbeskyttelse har valgt at foretage en udvidet parthøring for at sikre, at alle naboer til Tivoli får mulighed for at indgive bemærkninger til afgørelserne. Også Indre By Lokaludvalg vil få høringsmaterialet tilsendt til orientering.

Center for Miljøbeskyttelse forventer at kunne træffe afgørelse om miljøgodkendelse og VVM-screening ultimo februar 2016. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik