Københavns Kommune får kritik for uetiske investeringer

Tidligere på ugen valgte kommunen at frasælge aktier i sort energi for at skåne miljøet, men når det gælder menneskerettigheder er kommunen knap så skånsom.

Københavns Kommune investerer både i virksomheder, der i strid med folkeretten udvinder råstoffer fra det besatte Vestsahara, der kritiseres for at medvirke til menneskerettighedskrænkelser, og udbyggelsen af de ulovlige bosættelser på Vestbredden.

- Investerer kommunen  i virksomheder, der arbejder på kant med menneskerettighederne og internationalt anerkendte normer, har kommunen et medansvar for krænkelserne eller skadevirkningerne, konkluderer Erik Kloppenborg, lektor på institut for Virksomhedsledelse ved Aarhus Universitet overfor Information. 

Kommunens egen investeringpolitik stiller ellers krav om, at investeringerne skal leve op til FN's konventioner og menneskerettighederne. Men det er altså ikke det, kommunen gør i praksis. 

Enhedslisten vil nu afkræve borgmester Frank Jensens svar på, hvorfor kommunen ikke overholder sin egen investeringspolitik og eventuelt stille forslag om, at de krænkende investeringer frasælges, ligesom det nu sker med investeringerne i sort energi.  

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere