Københavns Kommune: Ansatte oplever mindre vold og trusler

Antallet af trusler og vold mod ansatte hos Socialforvaltningen er på det laveste niveau.

De ansatte hos Socialforvaltningen i Københavns Kommune kan glæde sig over færre hændelser med vold og trusler, der fører til sygemelding hos medarbejderne. Det skriver Københavns Kommune i en pressemeddelse. 

En ny opgørelse viser, at antallet af hændelser med vold og trusler, der senere har ført til sygemelding, i første halvdel af 2018 var på 49, ligesom det var i 2017, mens antallet tilbage i 2014 var på 64 registrerede hændelser.

- Det er positivt at se, at vi har gennem 2017 og 2018 har fastholdt et lavere niveau end tidligere. Vold og trusler er selvsagt noget, vi tager meget alvorligt. Det er derfor også er et område, vi fortsat vil fokusere meget på,” fortæller Nina Eg Hansen, adm. direktør i Socialforvaltningen. 

Stort fokus på sikkerhed og forebyggelse i Socialforvaltningen

Ifølge pressemeddelsen har Københavns Kommune da også gjort sit for at forebygge vold og trusler på forvaltningens arbejdspladser. Der er blandt andet både fysiske forbedringer af sikkerheden og et mere brugervenligt system til at registrere sygefravær og tryghed. 

Derudover igangsatte Københavns Kommune i sommeren 2018 et projekt, som skal være med til at styrke indsatsen mod arbejdsulykker - det indebærer også hændelser med vold og trusler. Målet er, at antallet af sådanne hændelser skal falde med 20 procent inden 2021. 

- Fordi vi her i Socialforvaltningen har at gøre med bl.a. udsatte og sårbare københavnere, er der grundlæggende større risici for tilspidsede situationer. Derfor er det også ekstra vigtigt, at vi alle kender til og anvender de faste procedurer og anbefalinger, og at vi som forvaltning løbende udvikler og tilpasser de procedurer, så vi alle kan gå trygge på arbejde, skriver Nina Eg Hansen, som er direktør i Socialforvaltningen hos Københavns Kommune i en pressemeddelelse. 

Københavns Kommune inddeler hændelserne indenfor to kategorier - hændelser der resulterer i en sygemelding hos medarbejderen, og hændelser der ikke fører til en sygemelding. 

Ifølge Socialforvaltningens retningslinjer skal alle hændelser dog indberettes. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik