Københavns gamle Fiskerhavn bliver fredet

Det kommunale selskab By og Havn vil tilbyde uopsigelige kontrakter til beboerne i området omkring Bådehavnsgade, hvor Fiskerhavnen ligger.

Der blev afleveret 17.000 underskrifter til borgmesteren og 17.500 underskrifter til ministeren i et forsøg på at stoppe beslutningen om at affrede området omkring Stejlepladsen ved Sydhavnen i København, men lige lidt hjalp det.

Politikerne fik deres vilje, og området skal bebygges med den begrundelse, at der skal være plads til alle de nye københavnere, og den københavnske metro skulle betales.

quote Nu får brugerne en kontrakt der beskytter dem, så de er garanteret, at de ikke behøver at flytte.

Nicolai Axholm

Længe så det ud til, at de mennesker, der kaldte Fiskerhavnen for deres hjem, skulle lede efter et andet sted, men nu lover det kommunale selskab By og Havn, at beboerne kan blive.

 
 
Foto: Sean Bodin Images

- Vi har på intet tidspunkt ønsket, at området skulle ryddes. Tværtimod mener vi, at det er helt særligt miljø, der er en del af historien om København og en del af charmen ved havnen, siger Nicolai Axholm, der er chef for udlejning og ejendomme i By og Havn, til TV 2 Lorry.

Frygten var ellers, at nybyggeriet ville ske på bekostning det lille havnemiljø, som primært består af selvbyggerier af små skure og træhytter, men By og Havn tilbyder nu uopsigelige kontrakter.

- Vi sender i løbet af de næste uger et udkast til en lejekontrakt, der er uopsigelig i 20 år, ud til klubberne og foreningerne, der har til huse der ude, siger Nicolai Axholm.

Borgerne med på råd

Det er ikke sådan at By og Havn tilbyder et ’tag det eller forsvind’-tilbud, det er i stedet kontrakter, der skal forhandles med brugerne. I løbet af maj vil virksomheden tale med de forskellige klubber og lejere om den kontrakt, der skal indgås.

- Det er utroligt vigtigt for os, at vi får deres syn på sagen. Der er mange ting, vi ikke ved, og intet er hugget i sten endnu. De næste uger går vi i gang med at holde møder og forhandle detaljer med områdets beboere, siger Nicolai Axholm.

I en tidligere udgave af vores program Søndagsmagasinet har vi sat fokus på netop Fiskerhavnen, hvor beboerne ærgrer sig over fremtid med mere byggeri.

Borgermøder med foreningerne skal sikre at de lokale også kan få indflydelse på byggeriet af de 550 boliger.

- Tingene vil ændre sig, sådan er det med byudvikling, men nu får brugerne en kontrakt der beskytter dem, så de er garanteret, at de ikke behøver at flytte, siger Nicolai Axholm.

I forhold til leje, så svinger prisen efter, hvor man bor. Men en typisk bådplads på omkring 30 kvadratmeter koster ifølge By og Havn cirka 1200 kroner om året. Og de oplyser desuden, at såfremt man gerne selv vil bo dernede, så skal man tage fat i foreningerne og bådklubberne. By og Havn har ikke noget at gøre med den daglige drift.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik