Københavnerne lever kortest af alle

Ny tal fra Danmarks Statistik viser, at københavnerne er de personer i landet, der lever kortest tid.

Det er hårdt og opslidende at bo i hovedstaden. I hvert fald lever både mænd og kvinder, der bor i København, kortere end nogen andre i hele landet.

Det viser nye tal fra Danmarks Statisitik.  

Tallene viser, at de københavnske mænd i gennemsnit kun bliver 77 år, hvor gennemsnittet i Danmark er 78,6 år. Kvinderne i hovedstaden bliver gennemsnitligt 81,5 år, mens landsgennemsittet er 82, 5 år.

Selv om mændene stadig lever levere kortere end kvinderne, ser det faktisk lyst ud for de danske mandfolk.

- Siden 1990 er forskellen i mænd og kvinders levetid blevet indsnævret med næsten to år. De sidste 30 år er mændene altså begyndt at hale ind på kvinderne, selv om der selvfølgelig stadig er en forskel på, hvor lang tid vi lever, siger fuldmægtig i Danmarks Statistik Jens Bjerre til Ritzau og fortsætter:

 

- Det peger i retning af, at mændenes arbejdsforhold og den måde, de lever på, har betydning for, hvor længe de lever. Og det bliver spændende at se, om mændene i fremtiden vil hale yderligere ind på kvinderne.

Som det ser ud lige nu, vil 68 procent af de piger, der bliver født i år, blive 80 år. 31 procent til kunne fejre 90-års fødselsdag, og 3,4 procent af pigerne vil blive 100 år gamle. Tallene gælder for Danmark - ikke København. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik