Københavnerne klager over nye højhuse

København oplever stor tilflytning og derfor fordobles antallet af højhuse i byen. 44 nye højhuse er under opførelse eller vedtaget i lokalplaner.

Københavnere og turister skal til at vænne sig til at kigge op,  når nye kvarterer som Nordhavn og Carlsbergbyen skyder i vejret, for højhusene kommer.

Det skriver Berlingske,  som har fået Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune til at fremstille en oversigt over de højhuse, som enten er under opførelse eller vedtaget i lokalplaner.  Den viser at 44 nye byggerier er på vej i Hovedstaden. De bliver alle bygninger,  som er over 40 meter høje eller som opfattes som høje i forhold til omgivelserne.

Men københavnerne vil ikke have dem, så de klager.

I følge en aktindsigt, som Berlingske har fået,  har 157 borgere klaget over fire planlagte højhuse - Uptown Nørrebro, Axel Towers, Bohrs Tårn i Carlsberg Byen og et kommende højhus på Hjørringgade på Østerbro.

På Ydre Nørrebro er højhuset Uptown under opførelse. Det vil, når det er færdigbygget, hæve sig 100 meter over asfalten og det vil blandt andet lægge 37-årige Frantz Dams lejlighed i skygge

- De, der bor på nederste etage i vores ejendom mister alt lys i deres lejligheder. Her er blevet klaustrofobisk. Så snart der er en åben plads plastrer, man den til med højhuse, siger Frantz Dam til Berlingske

Højhuse i København er en forholdsvis ny ting. I 2007 vedtog Københavns Kommune et forbud mod at bygge højhuse inden for de gamle voldanlæg. I resten af byen kan der i princippet bygges højt, hvis der laves en lokalplan for området, som bliver vedtaget af Borgerrepræsentationen.  

 

Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell (Enhedsl.) forstår godt,  at københavnerne er frustrerede over at byen vokser i højden:

- Jeg tror ikke at købvenhavnerne er klar over, hvor mange højhuse der på vej. På den ene side må vi ikke bare give los alle steder.  På den anden side er der steder, hvor man godt må eksperimentere lidt. I Nordhavn og Ørestaden hvor vi bygger nyt, kan man godt bygge ny,  anderledes arkitektur, siger Morten Kabell til Berlingske.

Det anslås at København vokser med omtrent 10.000 mennesker om året.

  


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik