Københavnerne er stadig dem, der må klatvaske mest

På trods af at udviklingen viser, at flere får etableret bad i boligen, viser tal, at der i hovedstadsområdet stadig er flest der nøjes med klatvask.

Et varmt brusebad er en meget almindelig del af morgenrutinen i mange hjem. 

Men for en stor del af den danske befolkning, er der stadig behov for at tage håndvasken i brug, dele bruser med resten af opgangen eller tænke i helt andre baner, når det handler om at få det daglige bad. 

Ifølge den seneste opgørelse fra Danmarks Statistik findes der stadig 44.612 beboede boliger på landsplan, hvor der stadig ikke er bad eller adgang til et. 

Og ifølge den seneste opgørelse ligger over halvdelen af de boliger placeret i Region Hovedstaden. 

- Ikke overraskende finder vi flest boliger i Københavns boligmasse, som stadig ikke har et badeværelse, men med de nuværende konjunkturer bør man gå ud fra og håbe, at mange vil få sig lavet et badeværelse de kommende år, siger Thomas Hovgaard, der er kommunikationschef i Nybolig.

Folk vil helst have bolig med bad

Selvom 44.000 lyder som et højt antal boliger uden bad, viser udviklingen over de seneste otte år, at der bliver færre og færre boliger uden bag, understreger Thomas Hovgaard.  

Siden 2010 er der knap 15.000 boliger, som har fået installeret eget bad.

Og det lyder fornuftigt. For ifølge kommunikationschefen i Nybolig, er det på trods af stor boligmangel, stadig langt mere attraktivt med boliger, der har eget bad. 

- Det er alt andet lige lettere at sælge en bolig med et bad. For mange kan det virke som lidt af et projekt at skulle lave et nyt badeværelse i en lejlighed, man lige har købt. Samtidig er et nyt, moderne badeværelse også en stærk salgsfaktor, som kan differentiere en bolig fra de andre, siger, siger Thomas Hovgaard.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik