Københavnerne er mere bekymrede for klimaet end resten af Danmark

Klimaforandringerne giver størst anledning til bekymring I Københavns Storkreds sammenlignet med de øvrige storkredse, viser vores spritnye meningsmåling.

"GØR VALGET TIL ET KLIMAVALG".

Sådan lyder devisen i Folkets Klimamarch, der løber af staben lørdag. 

Her vil hundredevis af marcherende mennesker i Roskilde og København vise folketingskandidaterne, at klimaet er det vigtigste emne i valgkampen, og at de kræver handling - nu.

En klimabevidsthed, der også kommer til udtryk i vores helt nye meningsmåling fra Megafon, der er lavet i samarbejde med TV 2-regionerne, TV 2 Nyhederne og Politiken. 

quote Vi ser, at de her socioøkonomiske variabler afspejler sig i svarene.

Pelle Guldborg Hansen, adfærdsforsker.

På spørgsmålet om, hvorvidt man er bekymret for, at klimaforandringerne vil påvirke de næste generationer negativt, svarer 58 procent fra Københavns Storkreds, at de er helt enige

Københavnerne er dermed den mest bekymrede storkreds i Danmark. Herefter følger Københavns Omegns Storkreds og Sjællands Storkreds med 53 procent.

Nordsjællands Storkreds er med et gennemsnit på 51 procent lige så bekymrede som den gennemsnitlige borger i Danmark.

Det er desuden de færreste i hovedstadsområdet, der ikke i en eller anden grad er bekymrede for, hvad klimaforandringerne vil betyde for fremtiden.

For det er kun fire procent eller derunder der har markeret sig som helt uenige i, at de bekymrer sig for, at klimaforandringerne vil påvirke fremtidige generationer negativt, som det også fremgår af grafen nedenfor:

 
 

Klimaet er på agendaen

Ifølge Pelle Guldborg Hansen, viser bekymringen en klar tendens. 

- Det viser, at klimaet er kommet på agendaen, siger han.

Og det overrasker ham ikke, at det er københavnerne, der bekymrer sig mest for klimaet.

- Vi ser, at de her socioøkonomiske variabler afspejler sig i svarene. I København har vi en overvægt af lønmodtagere, offentligt ansatte, studerende og højt uddannede, som ved, at klimaet er et problem.  Sammenligner man med en førtidspensionist, er det ikke det, vedkommende tænker på, siger Pelle Guldborg Hansen, adfærdsforsker ved Roskilde Universitet.

Ifølge ham er det dog små procentvise forskelle, der er tale om.

- Procentvis er der en forskel på storkredsene, men det er vigtigt at understrege, at det er en lille forskel, forklarer han.

Forskellen på Københavns Storkreds og Københavns Omegns -og Sjællands Storkreds svarer til fem procentpoint.

Få styr på storkredsene her: 

Storkredse omfatter følgende kommuner:

Københavns Storkreds dækker:

København, Frederiksberg, Tårnby og Dragør.

Københavns Omegns Storkreds: 

Albertslund, Ballerup, Brøndby, Gentofte, Gladsaxe, Glostrup, Herlev, Hvidovre, Høje-Taastrup, Ishøj, Lyngby-Taarbæk, Rødovre og Vallensbæk.

Sjællands Storkreds:

Greve, Køge, Lejre, Roskilde, Solrød og Stevns ligger sammen med Faxe, Guldborgsund, Holbæk, Kalundborg, Lolland, Næstved, Odsherred, Ringsted, Slagelse og Vordingborg.

Nordsjællands Storkreds:

Allerød, Egedal, Fredensborg, Frederikssund, Furesø, Gribskov, Halsnæs, Helsingør, Hillerød, Hørsholm og Rudersdal.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik