Københavnerfestival skrumper for at undgå kø og trængsel

Den nystartede multi-festival HAVEN lukker i år væsentlig færre mennesker ind end i debut-året sidste år.

Da øl-, mad-, musik- og performancekunst-festivalen HAVEN startede op på Refshaleøen sidste år, blev publikumssuccesen for stor til, at de kunne håndtere det.

- Vi havde rigtig mange køer, og der var lidt besværligheder med bevægeligheden på pladsen, siger talsmand Sigurd Hartkorn fra festivalen.

Derfor har festivalen valgt, at de, når de åbner den 10.-11. august, kun lukker cirka 10.000 betalende gæster ind per dag mod sidste års cirka 16.000. De præcise tal vil festivalen ikke ud med.

Talsmanden mener ikke, 16.000 gæster udover blandt andet musikere og frivillige nødvendigvis er for mange, men det er for tidligt i festivalens historie. 

- Det kræver flere års erfaring, siger han om at kunne håndtere de mange mennesker på det specifikke sted. 

- Vi vil hellere skære lidt ned og så lave en bedre festival, siger Sigurd Hartkorn.

Der bliver i år rykket rundt på blandt andet toiletterne på pladsen for at skabe mindre trængsel, og de færre mennesker betyder, at der bliver flere mad- og ølboder per gæst.

Det er Aaron Bryce Dessner fra bandet The National, kokken Claus Meyer, Mikkel Borg Bjergsø fra københavner-bryggeriet Mikkeller og koncertarrangøren Beatbox Entertainment, der står bag HAVEN Festival.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik