Københavnerbørn sender sen julegave til skolebørn i Tanzania

En stor julegave er på vej til Tanzania. Nok er den forsinket, men den er god. Københavns Kommunes skolebørn har samlet ind til kampagnen 'Omvendt Julekalender'.

Hårdt slid og godt arbejde har nu resulteret i en check på 18.658 kroner, som skal hjælpe skolebørn i Tanzania.

I alt deltog 2.015 børn fordelt på 35 skoler fra Københavns Kommune i kaldenderen, som gik ud på at gøre gode gerninger derhjemme i hele julemåneden. 

De gode gerninger blev belønnet af børnenes forældre, som kvitterede med bidrag til indsamlingsbøtten.

Konkret skal pengene gå til skolelegater i Tanzania, hvilket SOS Børnebyerne vil sørge for. De står bag initiativet, der går under navnet 'Omvendt Julekalender'.

Initiativet handlede om at fjerne december-månedens 'have-kultur' blandt Danmarks børn, der i stedet skulle fokusere på at give.

Det har de så gjort - og i stor stil. Der er blevet tømt opvaskemaskiner, vasket gulv og hjulpet med lektierne - alle gerninger, som har resulteret i et svimlende beløb på hele 214.000 kroner på landsplan.

- Elevernes store opbakning til Omvendt Julekalender viser, at børn grundlæggende har en fantastisk interesse for forhold i andre lande. Deres hjerter er store, og børnene har en stærk sans for, at andre ikke har lige så meget som os. Jeg håber, at hjertevarmen har spredt sig både i klasserne og hjemme i de mange familier. Nu kan vi så som en ekstra bonus sende omsorgen videre i form af børnenes donationer, der går til at sende børn i Tanzania i skole, siger kommunikationschef hos SOS Børnebyerne, Line Grove Hermansen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik