Kunde undres: Stor prisforskel i Lagkagehuset

Kasper undrer sig over at et stort brød i en landsdel er billigere end et lille rugbrød købt i en anden landsdel.

Hvordan kan det være, at det store rugbrød købt i Haderslev er fem kroner billigere end det lille rugbrød købt i København? 
Det spørgsmål har Kasper Zederkof skrevet til Lagkagehuset på deres Facebookside. Han undrer sig over, at der kan være så stor prisforskel på det samme slags rugbrød købt i to forskellige afdelinger af den store bagerkæde Lagkagehuset. 

Opslaget blev slået op mandag eftermiddag, og Lagkagehuset har i dag svaret Kasper i kommentarfeltet. Bagerkæden bekræfter, at der er prisforskel på nogle af deres produkter alt efter, hvilken landsdel man køber varerne. 

Lagkagehuset skriver: 
"Der er flere årsager til dette. Lagkagehuset som vi kender det i dag, er et resultat af en fusionering af to stærke selvstændige bagerier med base i henholdsvis Haderslev og København. Forud for stiftelsen af Lagkagehuset, var prisniveauet forskelligt i de to landsdele, og det har vi valgt at bibeholde. Derudover er der generelt forskel på bl.a. produktions-og huslejeomkostninger. Niveauet er generelt højere på Sjælland. 
Vi tilpasser vores sortiment, så det stemmer overens med efterspørgsel og traditioner i de enkelte landsdele og derfor kan der være forskel i varianter samt evt. størrelse."

Udover Lagkagehusets svar har alverdens andre skrevet opfindsomme svar til Kasper. 

"Det er fordi det til højre er lavet af korn, der er sprøjtet med stråforkorter," skriver Mogens Hertz Østergaard for eksempel. 

Thomas Sagnsby skriver også for sjov: "På baggrund af den argumentation - så imødeser jeg repatriering af alle jyder øst for Lillebælt - de VIL jo ikke betale kjøwenhawnerpriser".

Og Jutta Lang tilbyder, at tage rugbrød med til sultne københavnerne: "Jeg skal til København i weekenden, hvor mange københavnere skal have rugbrød med?"

Du kan selv læse de opfindsomme svar i kommentarsporet under Kaspers opslag her


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik