København vurderer plads i vuggestuer

Kommunen er i fuld gang med at finde ekstra pladser til vuggestuebørn og et stort antal institutioner vurderes, om de har kapacitet

Der fødes mange børn i København. Så mange, at Københavns Kommune pludselig står med et akut problem - der mangler vuggestuepladser.

Først på året kastede børne- og ungeudvalget sig ud i en kamp for at skaffe flere pladser til de små. Og i den forbindelse har Københavns Kommune efterlyst, at en række institutioner nu øger antallet af børn per stue fra 12 til 14.

Opfordringen gjaldt først og fremmest instiututioner, der er bygget til 14 børn, men som reelt har et lavere antal. Og andre institutioner, der - måske - har plads - har også fået opfordringen. Det er der kommet tilsagn om 221 ekstra pladser ud af - fordelt over hele byen.

 

De 116 pladser er fundet i institutioner, som reelt har færre børn, end de er bygget til. Derfor regner Københavns Kommune med straks at kunne tage imod den del af tilbuddet. Resten af tilsagnene skal vurderes, for de kommer fra institutioner, der reelt kun er bygget til 12 børn. Og her understreger kommunens forvaltning, at der kun bliver taget imod tilbuddet, hvis kommunen vurderer, at der faktisk er plads til de ekstra børn.

 

Tobias Børner Stax, administrerende direktør i Børne- og Ungdomsforvaltningen, siger:
-København vokser, så behovet for vuggestuepladser stiger, og derfor er vi i nogle måneder her i foråret nødt til at udnytte al den plads vi har, for at kunne overholde pasningsgarantien. Jeg har en forventning om, at presset vil aftage efter 1. maj, når mange børn skifter til børnehave.

 

De institutioner, der får flere børn, får også mere personale, og dermed er det den samme normering, der gælder.Imens bygges der nye vuggestuer. i en pressemeddelelse oplyser kommunen, at der bygges så meget, at det genererer yderligere 800 pladser i år.

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik