København: Udenlandske hjemløse sover i parker

Der kommer store grupper udenlandske hjemløse til København. Flere overnatter i københavnske parker og andre offentlige steder.

I dag mødte TV 2 Lorry grupper af hjemløse flere steder i byen blandt andet Dronning Louises Bro og Folkets Park på Nørrebro. Organisationen Kompasset på Frederiksberg, som hører under Kirkens Korshær, forsøger de at hjælpe de mange migranter, der kommer til København. Ifølge dem er sommeren højsæson for udenlandske hjemløse.

- Flere af dem kommer kun om sommeren, det er nu den kan overleve her, siger Daniela Vacaretu, Projektleder i Kompasset.

Tilbuddet har eksisteret i 2½ år. En undersøgelse viser, at her de første to år - har været 958 forskellige migranter forbi for at få hjælp - dertil kommer dem, der ikke vil registreres. Københavns kommune har også registreret de mange migranter.

- Vi har set efter krisen i Europa, at der er et stigende antal afrikanske migranter, der kommer hertil for at søge lykken, siger Københavns Kommunes hjemløsechef Steen Bo Pedersen.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

nathalie voral og nino

playNathalie frygter afslag på julehjælp: ”Så skal vi nok leve af pasta de næste par måneder"

20171204-151030-A-1920x1281we

playOverblik: Sådan kan du donere til julehjælp - rekordmange har søgt

Bedstemor Ann1

playBedstemor Ann har haft 19 plejebørn: "Nærkontakt med dyr er vigtigt"

metaldetektor

Henrik tabte sin guldring: Fundet med hjælp fra lokal facebookgruppe

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere