Foto: Lorry

København støvsuget for andelsboliger

Andelsboligerne i hovedstaden er så godt som umulige at få fat på - for ledige boliger rives væk på rekordtid

Priserne stiger, og det bliver sværere at få fat i en bolig. I København er udviklingen nu så voldsom, at det pludselig er blevet mere end almindeligt svært at finde en andelsbolig til salg.

I Dagbladet Politiken fremgår det i dag, at der ligenu kun er 120 andelsboliger til salg i København og på Frederiksberg - og det tal er ekstremt lavt, når man tager i betragtning, at de to kommuner til sammen har 114.000 andelsboliger.

-Stort set alt kan sælges i øjeblikket, hvor købere i desperation tilbyder at betale penge under bordet, hvis de kan få lov at købe, siger Tejs Volfsberg Carstensen, der er uafhængig andelsboliganalytiker i firmaet Konvestor, til Politiken.

Andelsboliger er ofte omkring 20 procent billigere end ejerlejligheder, og derfor er efterspørgslen ekstra stor. Og de er så eftertragtede, at selv andelsforeninger, som har haft en anstrengt økonomi, nu mærker det voldsomme behov. Her advarer boligeksperterne om, at kunderne stadig risikerer at brænde fingrene.

Imens fortsætter det vild salg. Og køberne er så mange, at folk, der skal sælge en lejlighed ofte ikke længere går til en ejendsomsmægler - de klarer det selv via Facebook eller Den Blå Avis.

Det københavnske boligmarked har på stort set alle fronter været præget af priser på himmelflugt de sidste par år. Læs mere her.