København søger unge til at forme fremtidens by

Unge mellem 12 og 20 år kan nu være med til præge udviklingen af landets hovedstad gennem kommunens Ungeråd KBH. Der søges i alt 35 unge kandidater til det nye Ungeråd.

Er Københavns udvikling præget af, at det er ældre hoveder, som planlægger den? Er der for få arrangementer for unge i København? Eller skal man have en særlig rabatordning for unge? 

Det kan blot være nogle af de mange tanker, som unge københavnere går rundt og gør sig omkring livet i storbyen. Nu får de muligheden for selv at sætte deres præg på landets hovedstad i fremtiden. 

Københavns Kommune har med et såkaldt Ungeråd oprettet et sted, hvor unge københavnere mellem 12 og 20 år kan få mulighed for at blive hørt gennem kommunen - hvis de altså går rundt med en ambiton om at sætte deres aftryk på politiske beslutninger

Der søges 35 nye kandidater til at udfylde pladserne i det nye Ungeråd. Celine Ergin Balmer har selv siddet i rådet i den seneste omgang. Hun har derfor erfaring med, hvordan man kan få gennemført sine ønsker. 

- I Ungeråd KBH har jeg fundet et fællesskab, hvor jeg får indflydelse på byens udvikling. Det er fedt at føle, at man tager del i demokratiet og arbejder for unges københavneres ønsker, siger hun i pressemeddelelse, der er udsendt af Københavns Kommune. 

Fakta om Ungeråd KBH

• Ungeråd KBH består af 35 medlemmer i alderen 12-20 år med bopæl i Københavns Kommune. Medlemmerne vælges for et år ad gangen.

• Ungeråd KBH kan hvert år anmode Borgerrepræsentationen om at behandle fire forslag. Ungerådets forslag kan vedrøre alle kommunens områder. 

• I indeværende valgperiode har Ungeråd KBH arbejdet med at forbedre trivslen i folkeskolen og kæmpet for begrænse biltrafikken for at få et bedre klima i København. 

• Ungeråd KBH fungerer som høringspart og deltager i en række debatter og møder med byens unge og politikere. 

• 65 kommuner har et ungdomsråd. I hovedstadsområdet er det blandt andet Furesø, Frederikssund og Herlev kommuner. Hvidovre og Rødovre kommuner overvejer med inspiration fra Ungeråd Kbh at oprette ungeråd. 

 

Kilde: Københavns Kommune

København fra de unges side

Ungerådet KBH sætter de emner på dagsordenen, som de unge finder spændende, og rådet debatterer derfra, hvordan fremtidens København skal forme sig. 

Udgangspunktet for debatten er de unges egen hverdag, hvor man kan udfordre hinanden på alverdens emner. Det kan eksempelvis være, hvordan man kan forbedre trivslen i uddannelsessysteme, eller hvordan man skaber en mere klimavenlig hovedstad. 

I perioden 11. august til 11. september kan man stille op som kandidat, hvis man synes, det lyder interessant. Det kræver kun, at man er ekspert i at være ung, og har lyst til at gøre København til en endnu federe by at være i.

Derudover skal man som minimum kunne deltage i to møder om måneden i tidsrummet 17-20. 

Ifølge tidligere medlem af Ungerådet Celine Ergin Balmer, er det langtfra kun indflydelse, man får ud af at være en del af rådet. 

- I Ungeråd KBH opstår der venskaber på kryds og tværs af alder, uddannelsesniveau, bydele og køn. Jeg tror ikke, at jeg for to år siden havde regnet med, at jeg ville kalde en, der er syv år yngre end mig, for min veninde. Det er ret specielt. Men også ret fedt. Vi har jo noget tilfælles, og det er jo, at vi gerne vil København det bedste, siger hun.

Københavns Kommune afholder opstilligsevent torsdag den 29. august på Vesterbro Ungdomsgård klokken 18.30-20.30.

Senere vil der blive afholdt kandidatworkshop den 3. september klokken 16-18 på Københavns Rådhus. 

Fra den 13. september til den 25. september 2019 foregår afstemningen om, hvem der skal have en plads i Ungeråd KBH. 

Du kan melde dig som kandidat til Ungerådet her. 

Se TV 2 Lorrys tidligere indslag om Ungerådets mange forslag her. 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik