København risikerer oversvømmelse: Ansvar for kystsikring skal flyttes

Hvis København skal undgå at blive oversvømmet, kræver det ny lovgivning, mener teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (EL).

Ansvaret for at sikre danske kyster bør flyttes fra grundejere, der tilfældigvis bor ud til kysten og fordeles på resten af samfundet. Det mener Morten Kabell (EL), der er teknik- og miljøborgmester i Københavns Kommune.

En ny vurdering fra Københavns Kommune viser, at hovedstaden er et af de steder i Danmark, der er i højrisikozonen for at blive oversvømmet under en såkaldt stormflod.

Derfor er det ifølge Morten Kabell nødvendigt at gribe ind og ændre i lovgivningen, så byen kan sikres bedst- og hurtigst muligt.

- Jeg kan ikke sidde som ansvarlig borgmester og se byen gå under vand, siger han til Ritzau.

Som lovgivningen er nu, er det grundejernes ansvar at sikre kysten udenfor deres ejendom. Det er ifølge borgmesteren uretfærdigt.

I stedet skal regeringen sætte sig for bordenden og koordinere arbejdet, lyder udmeldingen.

- Jeg siger ikke, at regeringen skal betale hele gildet. Men de bør finde en fast og logisk model for, hvordan det hele skal ske, siger Morten Kabell (EL).

Et andet medlem af teknik- og miljøudvalget i Københavns Kommune er enig i Kabells udmelding.

- Regeringen bør forholde sig til, at det er et samfundsproblem at sikre de danske kyster og især udsatte byområder med mange beboere, siger Jakob Haugaard (S).

Regeringens samlede kystanalyse kom i sidste uge.

Miljø- og Fødevareministeriet meddelte der, at de vil arbejde på en model for, hvordan udgifterne kan fordeles mellem de grundejere, der får beskyttet deres kyst.

Ifølge Morten Kabell er det dog ikke nok. Han frygter, at hovedstaden står under vand allerede næste gang, der er stormflod, hvis der ikke handles nu.

- Systemet er groet fast, lyder det fra borgmesteren, hvis kommune nu går i gang med en stormflodsplan, der skal fastlægge, hvordan byen sikres mod stormflod ved med diger og sluser. Den skal være klar til næste år, siger Kabell til Ritzau.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik