København opgiver driften af fixerum: Nu overtager Mændenes hjem

Fremover er det Mændenes Hjem, der skal drive fixerummet H17 på Vesterbro. Det har Borgerrepræsentationen vedtaget.

Det var ukendt farvand, da Socialforvaltningen i København valgte at drive stofindtagelsesrummet H17 på Vesterbro. Og efter en større afdækning af stofscenen i København, har kommunen nu måtte sande, at driften af fixerummet er bedre tjent i nye hænder.

Valget er faldet på den selvejende organisation Mændenes Hjem, der skal sørge for, at stofmisbrugere fremover kan indtage deres stoffer i sikre rammer i H17.

- Vi stemte for Mændenes Hjem, fordi det var den bedste løsning og bud, vi fik, siger Socialborgmester Mia Nyegaard, Radikale Venstre.

En beslutning der vækker glæde hos Mændenes Hjem.

- Jeg synes, det er en meget spændene og stor udfordring. Vi er meget glade for tilliden kommunen har vist os, siger forstander for Mændenes Hjem Ivan Christensen.

Organisationen, der dagligt arbejde med socialt udsatte, får også nok at se til med overdragelsen af Nordens største stofindtagelsesrum, der i gennemsnit har 15.000 stofindtag per måned. 

Længere åbent

Et af de problemer, som Socialforvaltningen har haft ved driften af fixerummet, har været lukkedage.

- Der har været problemer med at drive H17, men det er ikke derfor, vi har overdraget den. Men vi har som kommune haft problemer med især lukkedage, og det kan vi nu løse ved at give driften til Mændenes Hjem, siger Mia Nyegaard.

quote Jeg håber virkelig og tror på, at vi kommer til at se de her synergieffekter i fremtiden til gavn for brugerne

Mia Nyegaard

Men det kan Mændenes Hjem lave om på. Organisationen har nemlig mange års erfaring med at arbejde med stofbrugere på Vesterbro og driver allerede et stofindtagelsesrum kaldet Skyen.

- På sigt kan vi koordinere arbejdet med Skyen og H17. Vi kan koordinere åbningstiderne, så hvis der sker nogle ting, der gør, at vi skal lukke Skyen kortvarigt, så kan vi holde H17 åbent, og omvendt, siger Ivan Christensen.

Og man skal da heller ikke gå langt, hvis man kommer til en låst dør. Der er nemlig kun 200 meter mellem Skyen og H17.

Synergieffekter

Desuden har Mændenes Hjem også mange andre tilbud, som brugerne kan få gavn af.

- Jeg tror, der vil ske en øget koordinering mellem vores forskellige tilbud såsom herberger, vores øvrige sundhedsindsats og beskæftigelsesindsats, som vil give bedre behandling for vores brugere, siger Ivan Christensen. 

Socialborgmesteren mener også, at det er noget brugerne vil gøre brug af. 

- Jeg håber virkelig og tror på, at vi kommer til at se de her synergieffekter i fremtiden til gavn for brugerne, siger Mia Nyegaard.

Driften bliver overtaget af Mændenes Hjem fra 1. juni i år. Det vil dog fortsat være Københavns Kommune, der finansierer stofindtagelsesrummet H17.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

Nicolai 2 pix

galleryNicolai med Tourettes fik tæv på gaden: "Jeg vil ALDRIG gemme mig væk"

luftfoto af københavn

Trods udflytning: Hovedstaden har flere statslige arbejdspladser

20201121-123911-L-1920x1278we

playTraktor-demonstration risikerer at blive supersprederevent, siger eksperter

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere