København og Frederiksberg skændes om flygtninge - igen

Københavns integrationsborgmester harcelerer over placeringen af flygtninge i Valby. Men Frederiksberg har intet gjort galt, lyder svaret.

Find boliger til jeres flygtninge på jeres egen side af kommunegrænsen.

Sådan lyder meldingen fra Københavns beskæftigelses- og integrationsborgmester, Anna Mee Allerslev, Radikale Venstre til politikerne på Frederiksberg. Nabokommunen huser nemlig midlertidigt flygtningene i Centerparken i Valby i Københavns Kommune, fordi man ikke kunne finde egnede boliger på Frederiksberg.

Det skriver Berlingske søndag.

quote Vi sender et brev til Frederiksberg, så snart loven er vedtaget, og beder dem om at stoppe med at sende flygtninge til Valby

Anna Mee Allerslev, beskæftigelses- og integrationsborgmester, Radikale Venstre, København

Folketinget stopper 

Folketinget sætter senest 1. juli en stopper for den såkaldte Frederiksberg-finte, hvor en kommune huser flygtningene i nabokommunen.

- Vi sender et brev til Frederiksberg, så snart loven er vedtaget, og beder dem om at stoppe med at sende flygtninge til Valby. En høflig påmindelse om, hvad loven siger. En lov, der sådan set gør Frederiksberg-finten ulovlig. Det var jo netop uden forudgående aftale, at Frederiksberg valgte at huse flygtninge i vores kommune, siger Anna Mee Allerslev til avisen.

- Vi har ikke gjort noget galt

På Frederiksberg fastholder socialudvalgsformand Pernille Høxbro, Kons., at det har været helt efter bogen, at kommunen har placeret ti flygtninge i Valby.

- Vi har ingen intentioner om, at politikere og borgere i København skal være sure på os. Vi vil løbende vurdere, om vi har brug for midlertidig indkvartering som den i Centerparken, og det har vi lige nu. Men tingene ændrer sig hurtigt på flygtningeområdet, og i fald vi kan afvikle Centerparken før tid, gør vi det, siger hun. 

Frederiksberg skal efter planen modtage omkring 100 flygtninge i år. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik