København må opgive ambitiøst støj-mål

I år skulle københavnerne kunne slippe for den sundhedsskadelige trafikstøj, men Københavns Kommune må erkende, at det har været for ambitiøst.

I 2007 gik Klaus Bondam til kamp mod trafikstøjen. Den tidligere teknik- og miljøborgmester havde en ambitiøs plan om, at alle københavnere i 2015 skulle kunne sove i fred for sundhedsskadelig trafikstøj.

- Vi bliver nødt til at gøre noget ved støjforureningen, og vi bliver nødt til at gøre noget ved trængslen, sagde Klaus Bondam (Rad. V.) dengang.

Nu - otte år senere - må den nuværende teknik- og miljøborgmester sande, at det mål var for ambitiøst.

- Vi kommer ikke i mål. Det skal man være helt ærlig og sige, siger Københavns teknik- og miljøborgmester Morten Kabell (Enhedsl.).

Der findes i alt 300.000 boliger i Københavns Kommune. Mere end halvdelen - 174.000 boliger - var i 2006 støjbelastede med mere end de 58 decibel, som er Miljøstyrelsens grænseværdi. I 2011 var antallet faldet til 141.000, og i dag er kommunen - ifølge Det Økologiske Råd - stadig langt fra målet.

- Det er altså stadig mere end 100,000 københavnere - lidt over endda, der er plaget af nattestøj, siger Kåre Press-Kristensen, som er miljøingeniør i Det Økologiske Råd.

Teknik og miljøborgmesteren vil fremover reducere den sundhedsskadelige støj ved at sænke hastigheden og lægge støjdæmpende asfalt på vejene, men det er der endnu ikke sat penge af til.

- Jeg kan ikke garantere at vi når målsætningen i 2018 eller i 2020. Men jeg kan garantere, at der vil være færre københavnere, der lever i støj end der er i dag, siger Morten Kabell.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik