Hvis København løber med agenturet, så vinder byen også 900 nye arbejdspladser Foto: Mathias Løvgreen Bojesen / Scanpix

København ligger godt i kamp for lægemiddelagentur

Hovedstaden er helt fremme i førerfeltet af europæiske byer, der kæmper om at få fingre i EMA, det europæiske lægemiddelagentur

Der er masser af jobs og en solid portion prestige på spil i den kamp, der ligenu foregår om at overtage Det Europæiske Lægemiddel Agentur, EMA, når det skal flytte fra London efter Brexit. Og København klarer sig foreløbig rigtig godt i konkurrencen.

Det vurderer konsulentfirmaet KPMG, som har undersøgt, hvordan de enkelte ansøgerlande klarer sig.  16 forskellige byer er kandidater til at overtage agenturet, og KPMG har blandt andet undersøgt byerne og deres landes lægemiddelindustri, den forskning, der foregår på universiteterne, politisk stabilitet og infrastruktur. Det har ført til en rangordning af ansøgerbyerne, og her placerer København sig på en andenplads - lige i hælene på Paris.

København får flest point af alle byerne, når det gælder forskning og videnskabelig omgivelser samt livskvalitet, og er næst bedst efter Paris når det gælder life-science klyngens størrelse og dynamik. Paris er også bedst i klassen når det gælder infrastruktur og tillgang til internationale lufthavne, og rangeres højt også når det gælder livskvalitet, lyder det fra News Øresund.

KPMG har givet byerne point efter deres analyse, som viser, hvor stærkt de står.

Ansøgerbyernes rangorden

Paris                  63 point
København   62 point
Stockholm     57 point
München        57 point
Amsterdam   56 point
Berlin                55 point
Wien                  52 point
Lyon                   52 point
Bonn                  50 point
Dublin               48 point
Bruxelles         48 point
Barcelona       46 point
Madrid             41 point
Milano              38 point
Lissabon          37 point
Rom                   32 point

 

Ifølge News Øresund er der i KPMGs undersøgelse ikke taget højde for, at København med Øresundsbroen har adgang til flere universiteter og lædemiddelsfirmaer på den svenske side.