København investerer i byens børn

Byens børn er højt prioriteret på næste års dagsorden i København.

Der bliver kun flere børn i København, der vokser med omkring 1000 nye borgere om måneden.

Københavns Kommune har derfor valgt at sætte 45 millioner kroner ekstra af til pasning i budgettet for næste år. Skolerne får også 35 millioner kroner - blandt andet til kvalificeret vikardækning.

Det står klart, efter at alle partier i Københavns Borgerrepræsentation, undtagen Enhedslisten, fredag er blevet enige om byens budget for 2016.

- Jeg er superglad for, at vi her i København kan stå sammen om at prioritere børnene. Børnene er vores fremtid, og vi skylder dem at give de bedste muligheder, siger hovedstadens socialdemokratiske overborgmester Frank Jensen i en pressemeddelelse.

Der skal etableres 19 nye daginstitutionsgrupper. Samtidig skal der skabes plads til 980 nye skolebørn ved at lave nye spor på eksisterende skoler og etablere fritidstilbud.

Der afsættes desuden i alt 113,1 millioner kroner til at etablere 14 nye fritidstilbud i perioden 2016 til 2019. Endelig fortsættes planen om at få alle kommunens 70 skoler totalrenoveret.

Arbejdet er allerede i gang eller afsluttet på 35 skoler, og næste år er der afsat 641 millioner kroner til at gå i gang med yderligere fem skoler.

Det nye budget vækker begejstring på rådhuset.

- Med aftalen er det lykkedes at få den største tilførsel af nye lærere og pædagoger til de københavnske skoler og vuggestuer i min tid som borgmester, siger beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R).

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

fakkeloptog peter bangs vej

Borgere går fakkeloptog for at mindes trafikdræbt femårig

lise nør

Lise Nørgaard modtager statslig hæderspris som 103-årig

20200103-093918-A-1920x1281we

Fem nye ansatte skal bekæmpe social kontrol i København

den lille havfrue

Chefredaktør dømmes for at dæmonisere Den Lille Havfrue

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere