København har fået første overdækkede cykelsti. Desværre er den midlertidig

Energinet graver et gebommerligt kabel ned på Amager. Det har affødt byens første overdækkede cykelsti.

Det ligner nærmest en bane i de gamle 2D-konsolspil Donkey Kong og Super Mario. Bare på cykel.

Selv kalder de det for en "kreativ løsning".

Hvad end, det er, så har København fået sin første overdækkede cykelsti. Skibscontainer på skibscontainer danner en tunnel på op til 800 meter for de tohjulede.

Man finder den på Amagers Vejlands Allé, og årsagen til den aparte opstilling skal findes i et gravearbejde, som Energinet lige nu er i gang med at få udført.

- Det er, hvad vi selv vil kalde en kreativ løsning på en udfordring, vi stod med meget, meget pludseligt, siger chefkonsulent i Energinet, Ann Marker.

Forsyningsselskabet er i færd med at grave et 132 kilovolt-kabel ned, der skal forbinde Avedøreværket og Amager koblingsstation.

Det betyder, at et 800 meter langt rør skal graves ned, hvor kablet skal gå igennem. Et arbejde, der fylder. 

- Man kan jo ikke bare stjæle et fortov og cykelsti og gøre det til byggeplads. Vi prøver at gøre det så problemfrit for cyklister og fodgængere, som vi kan. Så bag ved de her skibscontainere er vi i gang med at svejse det her kæmpemæssige rør sammen, forklarer Ann Marker.

Senere skal røret graves ned under jorden. Og her opstår det næste problem. For når røret er færdigsvejset, skal det flyttes, så man kan grave der, hvor røret blev samlet. 

Og her kommer skibscontainerne til at spille endnu en rolle:

- Det betyder, at man faktisk skal have stablet røret her oven på alle de her skibscontainere. Her skal det ligge, indtil det kan komme ned under jorden, siger chefkonsulenten i Energinet.

Som cyklende pendler i området, skal man dog ikke gøre sig selv forvænt med den overdækkede cykelsti. Energinet forventer, at den vil være fjernet igen ved udgangen af september.

Arbejdet med at nedgrave kabelnettet skal fremtidssikre el-forsyningen til Københavnsområdet.
Arbejdet med at nedgrave kabelnettet skal fremtidssikre el-forsyningen til Københavnsområdet.
Foto: Energinet

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik