København Håndbold jagter hovedstadens første dame-DM i 29 år

Søndag spiller København Håndbold den afgørende DM-finale mod Odense. Dermed kan 29 års guldtørke for håndboldkvinder i hovedstaden ende.

Det er efterhånden ved at være et stykke tid siden, at et af hovedstadens håndboldhold på kvindesiden har kunne kalde sig danske mestre.

Faktisk er det 29 år siden, at guldmedaljerne senest blev hængt om halsen på et hold fra Lorryland, da FIF blev danske mestre.

Og det er ikke mange fra det nuværende København Håndbold mandskab, som kan huske noget fra FIF's seneste danmarksmesterskab. Kun tre af spilleren i københavner-truppen var nemlig kommet til verden dengang.

quote Selvfølgelig vil det da være helt exceptionelt, hvis vi gik hen og vandt efter de 29 års tørke, der har været i hovedstaden.

Mai Kragballe, playmaker i København Håndbold

Derfor er spillerne fra København Håndbold, som søndag spiller den tredje og afgørende DM-finale mod HC Odense, ekstra opsatte på at hive guldet hjem til hovedstaden igen.

- For os er det vigtigt at huske på, at det bare er en håndboldkamp, og at det bare er os, der skal ind og spille. Men selvfølgelig vil det da være helt exceptionelt, hvis vi gik hen og vandt efter de 29 års tørke, der har været i hovedstaden, siger København Håndbolds playmaker Mai Kragballe til TV 2 Lorry. 

København Håndbold kan sikre os det første Danmarksmesterskab i kvindehåndbold siden 1989. En titel, der for alvor vil kunne aflive den gamle jyske myte om - at vi københavnere ikke dur til det dér med håndbold.

Håndbold er ikke bare en jydesport

Det er anden sæson i streg, at København Håndbold er med, hvor det er allersjovest. Sidste år endte det med sølvmedaljer, men efter en sæson, hvor Københavnerklubben sluttede øverst i grundspillet, kan enden på guldtørken anes.

- Det er da klart, at det vil da være stort for klubben og for Østdanmark at vinde guld, siger Mia Rej, som er København Håndbolds topscorer, til TV 2 Lorry.

quote Jeg synes da, at jeg er et udmærket eksempel på, at det kan sagtens kan lykkes ved at være herovre på Sjælland.

Mia Rej, playmaker og topscorer i København Håndbold

- Jeg tror, at det vil betyde utroligt meget i forhold til, at der altid skal være den her fordom om, at de kun kan spille håndbold i Jylland, siger Mai Kragballe til TV 2 Lorry.

Netop fordommen om, at det kun er i Jylland, man kan finde ud af at spille håndbold er også noget, som både spillere og ledelse i København Håndbold prøver at gøre op med.

- Der er mange akademier og der er mange unge talenter, som vælger at tage over og få deres håndboldopdragelse i Jylland. Men jeg synes da, at jeg er et udmærket eksempel på, at det kan sagtens kan lykkes ved at være herovre på Sjælland, siger Mia Rej til TV 2 Lorry. 

- Igen i år er finalen mellem to hold, der ikke er fra Jylland - og det var det også sidste år. Så jeg ved ikke om det der med en jydesport, om vi efterhånden skal sparke den lidt til hjørne, eller måske bare begrave den for good. For vi er i hvert fald kommet for at blive, siger Janni Møller Thomsen, administrerende direktør i København Håndbold, til TV 2 Lorry.

Janni Møller Thomsen er administrerende direktør for Københavns Håndbold, og hun håber på en sejr på søndag.
Janni Møller Thomsen er administrerende direktør for Københavns Håndbold, og hun håber på en sejr på søndag.

Frederiksberg Hallerne bliver fyldt

Før i tiden var DM-guld til hovedstadsområdet også en jævnlig affære. Helsingør IF, Handelstandens Gymnastikforening og især FIF, som har vundet i alt 12 DM-titler, var indtil 1990'erne magtfaktorer i dansk damehåndbold.

Nu er drømmen for København Håndbold, som blev grundlagt i 2013, at de kan være med til at sparke en ny epoke i gang. I næste sæson spiller klubben for første gang Champions League, og ambitionen er, at holdet skal være blandt de fire bedste i netop den turnering i 2021.

quote At være med til at vinde det første guld for denne her klub, som jeg personligt og mange andre på holdet har lagt meget energi i, det vil være det største for mig.

Mia Rej, playmaker og topscorer i København Håndbold

- Vi håber selvfølgelig, at vores første sæson (I Champions League, red.) ikke kun giver tæsk, når vi kommer op i det allerflotteste selskab, men at den også kan give nogle sejre, siger Janni Møller Thomsen til TV 2 Lorry.

Først gælder det dog søndagens kamp om DM-guldet, som skal spilles foran en pakket Frederiksberg Hal. Alle siddepladser er allerede udsolgt, og næsten alle ståpladser er også revet væk. 

- Det er det, der kilder i maven, og det er det der gør, at det er lidt federe at løbe ind på banen, siger Mai Kragballe til TV 2 Lorry.

- At være med til at vinde det første guld for denne her klub, som jeg personligt og mange andre på holdet har lagt meget energi i, det vil være det største for mig, siger Mia Rej til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik