København giver 1 million kroner til lamper på Christiania

Kommunens økonomiudvalg stemte tirsdag for at bevilge penge til belysning, der skal gøre Christiania til et trygt sted at færdes.

Københavns Kommunes økonomiudvalg har tirsdag nikket ja til, at kommunen bevilger 937.500 kroner til belysning på Christiania.

Det sker som en udløber af, at to politibetjente og en civil person den 31. august blev ramt af skud i Fristaden. 

Allerede i kommunens budgetaftale i september var der enighed om at støtte gadebelysning og andre tiltag, der kan gøre Christiania til et mere sikkert sted at færdes.

Og det er altså det, som nu er kommet et skridt nærmere en virkeliggørelse.

- Vi ved jo, at bedre belysning er kriminalitetssænkende og tryghedsskabende, siger den Radikale Tommy Petersen, som er medlem af økonomiudvalget, og som har været med til at stemme for beslutningen. 

Det sker, selv om politiet tidligere gentagne gange satte kameraer op, som netop også skulle virke kriminalitetssænkende. Men som ukendte gerningsmænd pillede ned igen, lige så hurtigt som de blev sat op.

- Jeg trak da også lidt på smilebåndet, da vi stemte for belysningen, for der er jo en risiko for, at lamperne bliver ødelagt. Men jeg er alligevel optimistisk, fordi Christiania står i en ny situation, hvor også beboerne slår ned på kriminalitet, siger Tommy Petersen som begrundelse for, hvorfor han stemte ja.

quote Jeg trak da også lidt på smilebåndet, da vi stemte for belysningen, for der er jo en risiko for, at lamperne bliver ødelagt.

Tommy Petersen, Rad. V., København

Ønsket om gadebelysningen kommer da heller ikke kun fra politikerne og fra politiet. Også Fonden Fristaden Christiania står bag.

Det ligger i planerne, at lamperne designmæssigt skal passe ind på Christiania, og at det er Christianias egen byggegruppe, der skal sætte dem op. Både for at spare penge, men også for at sikre ejerskab til belysningen. Det skal være med til at forebygge hærværk. 

Hvis Borgerrepræsentationen - som ventet - også stemmer for at bevilge pengene, vil lamperne kunne opsættes i begyndelsen af januar.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik