København får nyt diabetescenter

København får nyt og større diabetescenter.

20.000 københavner lider idag af type-2 diabetes.

Diabetes er en af de hurtigst voksende sygdomme i verden, og i 2045 forventes det, at hele 33.000 lider af sygdommen.

Politikerne i København har derfor valgt at komme fremtiden i møde, og derfor har man besluttet at bygge et nyt og større Center for Diabetes.

Det skal ligge på Møllegade på Nørrebro, og det skal årligt kunne modtage 2.000 københavnere med type-2 diabetes. Her får de rådgivning og skræddersyede forløb, der eksempelvis kan bestå af træning, undervisning og madlavning samt samtaler omkring rygning og alkohol.

Kort nyt: København ruster sig mod flere diabetikere de kommende år.

Centret har indtil nu ligget i midlertidige lokaler på Vesterbro. Her kunne man kun tage imod 900 københavnere om året.

- Jeg er glad for, at vi i København sætter diabetes højt på dagsordnen, og at vi nu bygger et nyt og større Center for Diabetes. På den måde er vi bedst muligt rustet til, at flere københavnere fremover vil få diabetes, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling, SF, i en pressemeddelelse.

Alene i København er der hvert år mellem 1.600 og 1.800 borgere, der bliver diagnosticeret med type 2-diabetes. Nørrebro er den bydel, der er hårdest ramt.

Det nye Center for Diabetes vil bl.a. indeholde undervisningslokaler, cafeområde, samtalerum, træningskøkken, træningssal og personalekontorer samt tilhørende udendørs rekreative opholdszoner og træningszoner.

Det forventes, at centret kan stå færdigt i 2021.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik