København får ny døgnåben daginstitution

Tidspressede forældre på Nørrebro får mulighed for børnepasning døgnet rundt.

Daginstitutionen Haraldsgården i København kan nu kalde sig en dag- og natinstitution. Fremover skal institutionen på Ragnhildgade på Nørrebro nemlig være åben 24 timer i døgnet.

Det vil et flertal i Københavns Børne- og Ungdomsudvalg bestemme i aften.

Haraldsgården bliver den anden døgnåbne daginstitution i København, hvor der er lang venteliste på en daginstitutionsplads i de skæve timer.

Hidtil har en enkelt døgnåben daginstitution med 22 vuggestuepladser og 40 børnehavepladser dækket hele København om aftenen og om natten.

- Det giver enormt god mening at ligge den nye døgnåbne daginstitution på Nørrebro, hvor der bor rigtig mange mennesker, og hvor et kæmpe hospital som Rigshospitalet ligger tæt på. Her arbejder rigtig mange mennesker i aften-, natte- og weekendtimerne, siger Tommy Petersen, der er gruppeformand for De Radikale i Københavns Borgerrepræsentation.

Han mener ikke, det er hysteri, når forældre klager over, at de ikke kan få familielivet til at hænge sammen.

- Der er et stort behov for udvidede åbningstider i daginstitutionerne. Det er afgørende, at vores pasningsmuligheder understøtter arbejdsmarkedets behov. Vi kan ikke være bekendt at spekulere i penge, når det smadrer børnefamiliernes hverdag, lyder det fra Tommy Petersen, der har kæmpet for at få udvidet pasning med i budgetforliget for 2015.

Haraldsgården får 10 pladser til vuggestue- og børnehavebørn aften og nat.