København får forstærkning i kamp mod bandeskyderier

Der bliver skudt i gaderne i hovedstadsområdet i disse dage. Københavns Politi har nu modtaget forstærkning fra andre politikredse.

Skyderi på indre Nørrebro fredag aften. Foto: Mathias Øgendal - Ritzau Scanpix

Et internt bandeopgør har de seneste dage ført til adskillige skudepisoder i København og på forskellige steder på Vestegnen. Hele ni gange er der blevet skudt de seneste otte dage. 

Natten til lørdag blev tre personer blandt andet ramt af skud ved Meinungsgade og Guldbergsgade på det indre Nørrebro - heraf var to tilfældige ofre på omkring 50 år. 

Lørdag anmodede Københavns Politi så Rigspolitiet om forstærkning - og søndag har politikredsen fået det. 

- Vi står med en meget alvorlig situation, hvor der er stor utryghed på Nørrebro på grund af skyderierne. Derfor har vi sat massivt ind med en tryghedsskabende indsats, der kræver mange ressourcer. Derfor anmodede vi i går Rigspolitiet om ekstra mandskab, så vi også kan varetage vores øvrige politimæssige opgaver, lyder det fra Anne Tønnes, der er politidirektør i Københavns Politi. 

Læs også Tre personer er ramt af skud i København

Tryghedsskabende indsats

Omfanget af forstærkningen ønsker Københavns Politi ikke at komme ind på, da man ikke oplyser om mandskabstal, men det er ikke første gang, at politikredsen får assistance i forbindelse med bandernes hærgen. Det skete også i forbindelse med sidste års bandekonflikt. 

Håbet er nu, at forstærkningen vil betyde, at det bliver mere trygt for borgerne på Nørrebro. 

- Det er primært til den tryghedsskabende indsats. Udover massiv kørende patruljering vil der også være gående politi til stede på gaden i udvalgte områder, så vi lettere kan komme i dialog med borgerne. Derudover har borgerne i dag- og aftentimerne mulighed for at få nem adgang til lokalpolitiet i vores mobile politistation, hvis de føler sig utrygge, fortæller politidirektøren.  

Læs også Endnu et skyderi: Politiet indfører visitationszone i Ishøj

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik