København får flydende kirke

Tre kirker er på vej til København, og mens den ene bygges, lægger et skib ladet med kristendom til ved Sandkaj Brygge i Nordhavn.

quote Skal der være mange arrangementer for børnefamilier? Det vil vi gerne i dialog med lokalsamfundet om

Michael Larsen, Fmd. Hans Egedes Kirkes Menighedsråd.

Der er en række nye permanente kirker på vej til København, og mens vi venter på en af dem ved Levantkajen i Nordhavn, kommer der i hvert fald ikke til at mangle en kirke i Nordhavn. 

For i mellemtiden åbner en helt ny slags kirke dørene op i havnen. I pinseugen fra d. 21. maj til 25. maj omdanner Hans Egedes Kirke på Østerbro nemlig skibet M/S Langø til en flydende kirke.

Mens kirkeskibet lægger til kaj i Nordhavnen åbnes dørene for en lang række gratis arrangementer på vandet. Drop-in babysalmesang, sejlende koncert og godnathistorier er blandt de 15 events, du kan deltage i uden tilmelding.

Vil i dialog

Formålet med arrangementerne på kirkeskibet er at teste forskellige events af, og for at komme i dialog med kvarterets beboere om den kommende kirke i Nordhavn for at høre om de lokales ønsker, tanker og behov til den nye permanente kirke. 

For i dag er kirkens rolle mere flydende – også på land:

- I dag er der jo mange måder at være kirke på. Skal den nye kirke for eksempel fokusere på spisefællesskab? Skal der også laves natkirkearrangementer og sorggrupper? Skal der være mange arrangementer for børnefamilier? Det vil vi gerne i dialog med lokalsamfundet om, siger Michael Larsen, formand for Hans Egedes Kirkes menighedsråd.

I begyndelsen af året offentliggjorde By og Havn planerne for udbygning af Nordhavnen, og her fremgik det, at der kommer en kirke til Levantkajen. Men det er ikke den eneste kirke, der er på vej til hovedstaden. For udover Ørestad Kirke, der netop er blevet etableret i 8-tallet er der også en kirke på vej til Sydhavnen. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik