Lommetyvenes paradis - kriminelle udlændinge i stort antal

Fire ud af fem i Dommervagten hos Københavns Politi er udlændinge. Udviklingen bekymrer.

Hvis du bliver udsat for lommetyveri, svindel eller ligefrem røveri i København, så er der overvejende stor sandsynlighed for, at det er en udenlandsk statsborger, der står bag forbrydelsen.

Det viser en aktindsigt, som metroXpress har fået foretaget hos Københavns Politi. I Københavns Dommmervagt havner de anholdte og møder her første del af retssystemet, og opgørelsen viser, at fire ud af fem fremstillede har udenlandsk baggrund. For få år siden var det tal nede på 65 procent.

Det er særligt rumænere og nigerianere, der præger statistikken, og de mange udlændinge giver ekstraarbejde til det i forvejen hårdt pressede Københavns Politi.

-Vi bruger mere og mere tid på det, og vi har sat ressourcer af til decideret at tage os af udlændinge. Det er alt fra berigelseskriminalitet til røveri og det mere organiserede,« siger chefpolitiinspektør Jørgen Skov til metroxpress.

Den ekstra arbejdsbyrde bliver endnu større af, at der er mere papirarbejde, når det er en udlænding, der sigtes for for eksempel tyveri.

Tallene vækker bekymring helt ind på Københavns Rådhus, hvor overborgmester Frank Jensen nu også reagerer.

-Udlændinge, der kommer til København og sigtes for kriminalitet, er ikke velkomne i vores by. Det er en bekymrende udvikling, som jeg vil følge i tæt samarbejde med Københavns Politi, siger han til avisen.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik