København er støvsuget for billige studielejligheder

I dag får tusindvis af unge at vide, at de skal læse i København. Men allerede nu er der rekordlange ventelister på værelser og det er endnu svære at finde en billig lejlighed.

Som ny studerende er der mange ting, man skal tage højde for, inden man kan tage hul på det nye studieliv; Nyt netværk, nye rutiner og for mange, nye overvejelser om hvor og hvordan man skal bo.

Hvis studiet trækker dig langt væk fra din nuværende bolig, eller du måske skal flytte hjemmefra for første gang, er det derfor tid til at afsøge de forskellige boligmuligheder i studiebyen.

Stor kamp om studieværelserne
Byggeriet af studieboliger har de seneste år ikke kunnet følge med stigningen af antallet af nye studerende, hvilket lægger stort pres på boligmarkedet i studiebyerne, særligt i Århus og København.

Derfor oplever mange unge, at mulighederne for at få den optimale studiebolig er begrænsede, og kollegieværelset ikke længere er den sikre udvej, som det har været tidligere.

Det skriver Boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

Det kan derfor være en god ide at tænke i andre baner:

- Mange har fra starten afskrevet muligheden om at finde en billig ejerbolig, men da det efterhånden er blevet en så stor udfordring for de unge at få fingrene i de eftertragtede kollegieværelser, er det helt klart indsatsen værd at se nærmere på mulighederne for en ejerlejlighed i din nye bydel, fortæller Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Sådan er mulighederne for at finde billig ejerbolig i studiebyerne:

København: København er sammen med Århus én af de byer, der oplever det største pres fra de nye studerende. Byen er stort set støvsuget for billige boliger, og de der kommer i udbud bliver typisk solgt hurtigt. Skal du læse på DTU, så er der dog enkelte lejligheder i Søborg og Bagsværd. Derudover er der enkelte lejligheder omkring Taastrup. Ser man på prisudviklingen fra 1. halvår sidste år til 1. halvår i år, byder bydelene Bellahøj (m2-pris på knap 23.000 kr.), Husum (m2-pris på 23.000 kr.) og Vigerslev (m2-pris på knap 24.300 kr.) på de mest studievenlige priser – det er nemlig de eneste bydele med kvadratmeterpriser på under 25.000 kr.

Esbjerg: Hvis du har du valgt jordemoderuddannelsen i Esbjerg, så er der seks lejligheder under 500.000 kr. i udbud, som du kan vælge mellem.

Aalborg: Aalborg er blandt de store studiebyer i Danmark, og det kan mærkes på udbuddet af lejligheder. Her er der nemlig i øjeblikket ikke noget til salg for under 500.000 kr Hvis du har mulighed for at lægge 600.000 kr. for en lejlighed, stiger antallet af lejlighederne du kan overveje nemlig til tre.

Aarhus: I Århus, hvor man oplever et særligt tryk på tilflytning over sommeren, er historien den samme som i Aalborg: her betyder det ekstremt meget for dine muligheder om du ser på lejligheder til 500.000 kr. eller til 700.000 kr. På de 200.000 kr. der er i forskel, stiger udbuddet nemlig fra 1 lejlighed til 16 forskellige lejligheder.

Odense: Også her stiger udvalget betragteligt, når budgettet stiger. Hvis du derudover er villig til at cykle 10 km til universitetet er mulighederne endnu større. Faktisk stiger udvalget fra to til seks ejerlejligheder ved at budgettet øges fra 500.000 til 700.000 kr.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik