Kø - nej tak: Flere pendler væk fra København

Roskilde, Greve og Køge er destination for over halvdelen af pendlerne, der kører væk fra København, når de skal på arbejde.

Trafikken er tæt og motorvejskøerne lange for de mange bilister, der hver dag pendler ind til hovedstaden for at arbejde. Men flere og flere kører nu i den anden retning.  

I 2014 tog 30.629 personer turen til en arbejdsplads i Region Sjælland, det viser seneste analyse fra VækstTendens 2016. Det er 900 flere pendlere end året før, og over en periode på fem år er der sket en stigning på 12%.

Det er en rigtig god nyhed for Region Sjælland, at flere vælger at tage turen fra København for at arbejde andre steder på Sjælland. 

quote Det er godt at se, at vi har fået løsnet lidt på det forbehold mange fra København har mod at arbejde i Region Sjælland. Det gør en forskel for væksten i Region Sjælland.

Mads Váczy Kragh, direktør, Væksthus Sjælland.

- Arbejdspladserne har allerede mange kvalificerede medarbejdere med et højt uddannelsesniveau, men der er brug for endnu flere. Rekrutteringsgrundlaget er større i region Hovedstaden, og det skal vi udnytte til vores fordel ved at arbejdskraften bevæger sig ud af byen, på samme måde som den bevæger sig ind til Hovedstaden, siger Jens Stenbæk, formand for regionsrådet. 

Her kører de til 

Roskilde, Greve og Køge er destination for over halvdelen af pendlerne, der kører væk fra København, når de skal på arbejde. Pendlere fra Region Hovedstaden udgør i dag 10 % af den samlede beskæftigelse i Region Sjælland. Inden finanskrisen lå det tal under otte procent. 

Ifølge Væksthus Sjælland er der stor vækst i Region Sjælland, og selvom flere vælger at pendle til området, så har virksomhederne stadig problemer med at finde kvalificeret arbejdskraft. 

- Derfor er det godt at se, at vi har fået løsnet lidt på det forbehold mange fra København har mod at arbejde i Region Sjælland. Det gør en forskel for væksten i Region Sjælland, udtaler direktør Mads Váczy Kragh fra Væksthus Sjælland.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik