Kødgigant solgte gamle oksestege.

Danmarks største private kødfirma taget i at sælge et parti for gamle oksestege. Datterselskab ransaget Fredag blev en af Danmarks helt store kødgrossister ransaget af Fødevarestyrelsens Rejsehold efter, at virksomheden er blevet taget på fersk gerning i at sælge 621 kilo for gammel oksetyksteg.

B.T. kan onsdag afsløre, at Danmarks største private
kødleverandør Slagelse Kødgros er blevet taget i at sælge for
gammelt oksekød. De danske fødevaremyndigheder undersøger nu, om
der er solgt flere partier gammelt kød fra virksomheden.

»Vi er netop nu ved at danne os et overblik over omfanget, men
det drejer sig i alle fald om et parti på over 600 kilo, der er
solgt til flere aftagere. Det var faktisk en kunde, der
reagerede, fordi der var noget galt med kødet. Der manglede
mærkede mærker på det meste af kødet på nær et enkelt for
gammelt datomærke,« siger fødevarechef Bjørn Wirlander fra
Fødevareregion Rødovre til B.T.

Det gamle kød er solgt af datterselskabet Erik Christensen &
Søn med 120 ansatte i Københavns Kødby, der på sin hjemmeside
praler med: »Kvaliteten er der ingen i Danmark, der kan matche.
Vi leverer til hoffet og til samtlige danske Michelin
restauranter på nær en.«

Men nogen af Kongehusets og Michelin-restauranternes fornemme
oksestege kan altså være mere velhængte og møre end loven
tillader.
Fredag var seks ansatte fra den lokale Fødevarekontrol og
Fødestyrelsens Rejsehold, der netop er kendt fra en lang række
sager med tonsvis af gammelt kød, derfor ude på et uanmeldt
kontrolbesøg hos Erik Christensen & Søn.

»Endnu må jeg ikke sige, hvad vi fandt. Men ud over det ene
parti med for gammel oksesteg, som vi allerede kender, så kan
jeg sige, at vi for tiden undersøger om kødet i en række andre
partier også har overskredet sidste salgsdag. Standardbøden er
normalt 20.000 kr. i sådanne sager, men det bliver fastsat efter
antallet af ansatte - og er fortjenesten højere end bøden, så
kan vi også politianmelde virksomheden,« siger Karen Olesen fra
rejseholdet.

Ifølge direktøren for Slagelse Kødgros, så er det kun en
mindre detalje, at deres stege er lidt for gamle.
»Hold nu op! Det er kun to dage, det drejer sig om, og der er
ingen, der er hverken døde eller blevet syge af det,« siger
direktør Kim Thers til B.T.