Købere kan vælge mellem 70.000 boliger

Antallet af ejerboliger til salg slår igen rekord. Køberne kan vælge mellem knap 70.000 huse og lejligheder.

Aldrig før har der været så mange opslag i vinduerne og på hjemmesiderne hos landets ejendomsmæglere.
Der er nu 69.700 boliger til salg, viser Realkreditrådets boligudbudsstatistik for maj 2011. Det er 8800 flere end for et år siden, og det er det højeste antal i statistikkens historie, som begyndte i januar 2004.
- Det rekordhøje udbud skyldes, at der bliver sat langt flere boliger til salg, end der er købere til, siger Ane Arnth Jensen, direktør i Realkreditrådet, i en pressemeddelelse.
- Der er nok kommet flere sælgere på markedet, fordi der har været en opbremsning i prisfaldene på boligmarkedet. Men de mulige købere forbliver tilbageholdne, tilføjer hun.
 
Det er især husejerne, der har haft travlt med at sætte boligen til salg.
På to måneder er udbuddet af parcel- og rækkehuse steget med 4700 til i alt 46.400.
Er man på udkig efter en ny ejerlejlighed, så er der nu 11.100 til salg at vælge mellem. Det er 1300 flere end sidste år. Udbuddet af fritidshuse er steget med 2000 fra sidste år til 12.300 i maj 2011.
Boligudbuddet er steget mest i Københavns omegn og Nordsjælland.
Rekorden skyldes ifølge Troels Theill Eriksen, senioranalytiker i Nordea, at foråret og sommeren typisk er boligmarkedets højsæson, hvor både boligkøbere og -sælgere melder sig på banen.
- Det har også gjort sig gældende i dette forår, men stigningen i salgsudbuddet har været kraftigere end normalt. Det skyldes både, at der er sat mange parcelhuse til salg, men også, at der kun er taget få ud af markedet.
Det siger Troels Theill Eriksen i en kommentar.
- Dagens tal tegner altså et billede af et boligmarked, hvor boligsælgerne igen har fået mod på at prøve markedet af, efter de en periode har holdt igen, siger han og tilføjer:
- Samtidig tegner tallene et billede af mismodige købere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik