Københavnske institutioner skal selv købe økologisk

Københavns Kommune har opsagt aftalen med leverandøren ØGT efter bare otte måneders samarbejde, erfarer DR København.

Over 500 københavnske institutioner skal nu selv stå for indkøb af økologiske fødevarer til børn, unge, handicappede og psykisk syge.
Kontorchef i socialforvaltningen Poul Ertner forklarer, at det især er måneders rod med leverancerne, der får kommunen til at opsige aftalen i utide:

- Det har faktisk været problematisk fra starten, men i de seneste måneder har det været meget problematisk, og vi har fået mange klager fra vores institutioner, siger han til DR København.

Så nu skal de mere end 500 københavnske institutioner selv stå for indkøbene af fødevarer - og de skal i høj grad være økologiske, forklarer Poul Ertner:

- Vi har skrevet ud til samtlige institutioner om, at nu kan de handle, hvor de vil. De skal stadig leve op til kommunens vedtagne politik om, at 75 procent skal være økologisk, siger han til DR København.

Og problemer med leverandøren ØGT er noget også institutionsleder, Martin Rosenkvist Andersen fra Ellebjerg Frugtplantage i Valby kender til:

- Det er f.eks. mælk, der er 15 grader varmt, som de ikke vil tage tilbage. Kød, som ikke er leveret ordentligt og frugt, der er rådent. Og det har gjort, at personalet nogle gange har måttet ud og købe nyt for at få dagen til at gå, fortæller han.

Men en fælles indkøbsordning er klart at foretrække, lyder det fra Martin Rosenkvist Andersen til Dr København:

- Jeg håber, vi får en ny indkøbsordning, for det giver helt klart mening, at man kan få det ind af døren, siger han.

Leverandøren ØGT har nu stævnet Københavns Kommune for, hvad ØGT kalder uretmæssigt kontraktbrud.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik