Arkivfoto Foto: TV 2 Lorry

Københavnske husstande får billigere varme

Affaldsselskabet Vestforbrænding ved København havde i 2011 et overskud på 124 mio. kr., og det kommer nu de borgere og virksomheder, der modtager Vestforbrændings varme, til gavn.

Vestforbrænding er et offentligt ejet affaldsselskab, hvor økonomien skal hvile i sig selv, og derfor får varmekunderne nu billigere varme, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

I løbet af tre år fra nytår skal varmeafgiften falde med en tredjedel. Fra 1. januar 2013 falder varmeregningen med 10 procent, og det sker igen i 2014, og igen i 2015.

- Det er begrænset, hvad vi kan foretage os med et overskud. Derfor har vi i bestyrelsen besluttet, at der skal gives penge tilbage til borgere og kunder. Og vi har valgt, at varmeafgiften skal længere ned, og det vil ske i første omgang fra næste år, siger Ove E. Dalsgaard (S), der er formand for Vestforbrænding og tidligere borgmester i Ballerup Kommune.

Det er ikke alle borgere i de 19 ejerkommuner, der får glæde af overskuddet, men kun de kommuner, der forsynes med varme fra Vestforbrændings affaldsafbrænding. Det er i øjeblikket Herlev, Gladsaxe og Ballerup kommuner.

Ifølge Vestforbrænding leverer det varme til, hvad der svarer til 75.000 husstande - det er dog ikke kun huse, der er kunder, men også firmaer og boligselskaber.