Københavnsk rektor får stor fratrædelsesgodtgørelse

Rektor for Københavns Universitet, Ralf Hemmingsen, får udbetalt en stor fratrædelsesgodtgørelse, selv om han netop er blevet genansat i stillingen. Det skriver Politiken idag.

Når han om fire år som 67-årig stopper som rektor med ret til at gå tilbage til et job som professor, vil han få udbetalt en fratrædelsesgodtgørelse igen. Samlet vil Ralf Hemmingsen på denne måde sikre sig omkring 1 million kr.

Det fremgår af Københavns Universitets ansættelseskontrakter med Ralf Hemmingsen, som efter otte år som rektor netop er blevet genansat frem til 2017.

Ifølge Ralf Hemmingsen er der »intet usædvanligt i aftalen«. Han vil ikke udtale sig om, hvorvidt det er rimeligt at få fratrædelsesgodtgørelse, når han fortsætter i jobbet.

»Det vil jeg lade bestyrelsen vurdere. Jeg har en ansættelseskontrakt, som både bestyrelse og forbundet har godkendt inden for ministeriets regler, og en fratrædelsesgodtgørelse er almindeligt forekommende. Der er intet usædvanligt i den«, siger rektor til Politiken.

Fratrædelsesgodtgørelsen er ikke endeligt beregnet, oplyser universitetet, men Politiken har ud fra aftalerne beregnet det til samlet omkring 1 million kroner.

Formanden for universitetets bestyrelse, Nils Strandberg Pedersen, siger, at udbetalingen er »fuldstændig efter reglerne og retningslinjerne for alle ansættelser i åremålsstillinger i stat og kommuner«.

Han vil heller ikke vurdere rimeligheden i at betale fratrædelsesgodtgørelse til en topchef, der fortsætter i jobbet.

»Om det er rimeligt eller ej, skal jeg ikke kunne sige. Men sådan er det. Det står ikke i min magt at lave det om«, siger han.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik