Københavns Stiftsråd: 14 kirker skal lukke

Tirsdag besluttede Københavns Stiftsråd, hvor mange og hvilke kirker, der skal lukkes i København.

Københavns Stiftsråd har tirsdag taget endelig stilling til, hvilke kirker de mener, skal tages ud af brug i hovedstaden.

17 kirker var på forhånd lukningstruede, men stiftsrådet enedes tirsdag om at lukke 14 kirker. To kirker, Lutherkirken og Davids Kirke, skal ud i en ny høringsrunde, mens Enghave kirke får lov til at bestå.

Biskop Peter Skov-Jacobsen opfordrede undervejs stiftsrådet til at se på kirkerne i helikopterperspektiv og tage valg, selvom de måtte være svære.

Der bliver snarest taget stilling til de to kirker, der skal ud i en ny høringsrunde, så de i givet fald kan nå at lukke med udgangen af 2013 ligesom de andre, der tages ud af brug.

På baggrund af stiftsrådets beslutning sender Københavns biskop nu en indstilling til Ministeriet for Ligestilling- og Kirke, der som sidste instans skal godkende lukningen af de 14 kirker.

Beslutningen om at dreje nøglen om i en række kirker er taget på baggrund af den demografiske udvikling. Befolkningstætheden er siden 1960 faldet markant flere steder i hovedstaden.

Fra 1960 til 1990 faldt befolkningstætheden i det, der i dag svarer til København, Frederiksberg, Dragør og Tårnby fra 890.000 til 540.000. I samme tidsrum steg antallet af kirker fra 76 til 91.

I enkelte bydele er befolkningstætheden dog vokset, og her er der planer om at bygge nye kirker. I alt tre kirker er på tegnebrættet til henholdsvis Sydhavnen, Nordhavnen og Ørestaden.

Hos mange af de kirker, der nu har fået endelig besked om, at de skal lukke, har der været stor utilfredshed. De mange protester har gjort, at stiftsrådet har måttet udskyde den endelig afgørelse, så der har været tid til to høringsrunder blandt de berørte kirker.

Det er heller ikke set før, at så mange kirker skal lukkes på én gang. Siden 1949 er det kun ni kirker, der er blevet taget ud af brug.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik