Københavns soppesøer lukker midlertidigt

Københavns Kommune har modtaget henvendelser om, at flere børn er blevet syge efter besøg i soppesøen i Fælledparken under sidste weekends hedebølge.

Derfor lukker soppesøerne nu midlertidigt, mens sagen bliver undersøgt nærmere.

Københavns Kommune har de seneste dage modtaget flere henvendelser fra borgere, der fortæller, at deres børn er blevet syge efter at have besøgt soppesøen i Fælledparken under sidste weekends hedebølge.

12 soppesøer undersøges

Teknik- og Miljøforvaltningen tager henvendelserne meget alvorligt, og har derfor besluttet at lukke kommunens 12 soppesøer, mens sagen bliver undersøgt nærmere.

"Vi er meget kede af, at flere børn er blevet syge efter, at de har besøgt soppesøen i Fælledparken i sidste weeekend. Vi følger en fast renholdelsesprocedure for alle soppesøer, som også blev fulgt i weekenden. Vi har ikke oplevet fortilfælde, og derfor lukker vi nu alle kommunens soppesøer, så vi kan undersøge, om vi skal justere vores renholdelsesprocedure," siger Jon Pape, serviceområde chef for Byens Drift.

Opkast og diarré

Børnene er blevet syge med bl.a. opkast og diarré. Ifølge embedslægen kan tilfældene skyldes en enkelt punktforurening, der i kombination med det varme vejr, øger koncentrationen af bakterier.

Symptomerne er kommet 1-2 døgn efter, at børnene har badet i bassinet, og anbefalingen fra embedslægen er, at man skal søge egen læge i samme tilfælde, som man normalt ville gøre.

Renholdelsesprocedurer skal gennemgås

Teknik- og miljøforvaltningen rengør hver dag bassinerne efter procedurer, der i sin tid er udviklet i samarbejde med embedslægen. Det betyder helt konkret, at Teknik- og Miljøforvaltningen hver morgen renser bassinet med det desinficerende produkt peroxyd, skyller det efter og påfylder det med rent vand.

Teknik- og Miljøforvaltningen vil nu gennemgå renholdelsesprocedurerne, hvor relevante fag- og myndighedspersoner vil blive inddraget.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik