Københavnerne vil være venner med flygtninge

På 14 dage har Røde Kors Hovedstaden oplevet en tidobling af familier, der ønsker venskab med flygtninge.

Det kan være svært at ankomme til et helt nyt land, men det møde kan danske venner gøre lettere, og mange i hovedstaden vælger lige nu at åbne døren for flygtninge. Det skriver DR P4 København.

Røde Kors Hovedstaden har i løbet af kun to uger fået henvendelser fra 76 nye venskabsfamilier, og det er op mod en tidobling af det, de normalt får på 14 dage.

Sådan lyder det fra Thomas Mølgaard, som er udviklingskonsulent i Røde Kors Hovedstaden.

- Venskabsfamilier skal lave det samme, som venner gør i forvejen. De kan besøge hinanden, spise sammen, gå ture eller spille spil, siger Thomas Mølgaard til DR P4 København.

Røde Kors Hovedstaden matcher danske familier med nogle af de flygtninge, der kommer til Danmark, og det hjælper den generelle integration, mener Thomas Mølgaard.

- Det er jo typisk sådan noget med, hvordan mænd og kvinder hilser på hinanden, hvordan man tiltaler hinanden, og hvordan man begår sig i hinandens hjem. Det er sådan nogle ting, man skal føle an, siger Thomas Mølgaard til DR P4 København.

Tanken med venskabsfamilier er ifølge Thomas Mølgaard, at man både giver til og tager fra hinanden. Og derfor er det vigtigt, at man er åben for, at man kan være forskellig.

Danskerne er generelt engageret i frivilligt arbejde, men når der er nære, sociale relationer på spil, lægger vi gerne endnu flere kræfter i.

Derfor er det ikke underligt, at mange stiller op som venskabsfamilie til flygtninge, lyder det fra Thomas Boje, der er professor i sociologi ved Roskilde Universitet.

- Det her er en måde at yde støtte og vise solidaritet på. Ikke gennem økonomiske bidrag eller gennem det almindelige organisationsarbejde, men igennem menneskelig nærkontakt, siger han til DR P4 København.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik